20 / 04 / 2024

Aydın Bölge Hastanesi'nin temeli 2016'da atılacak!

Aydın Bölge Hastanesi'nin temeli 2016'da atılacak!

Aydın'da yapılması planlanan 800 yataklı Bölge Hastanesi projesine Sağlık Bakanlığı 'nca onaylandı. Hastanenin temeli 2016 'da atılacak.



5 yıldızlı otel konforunda inşa edilerek son teknoloji cihazlarla donatılacak olan Aydın Bölge Hastanesi 2019'da da hizmete girecek.



Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Murat Acat, Efeler ilçesi Şevketiye Mahallesi'ne yapılacak hastane ile ilgili bilgi verdi. 800 yataklı hastanenin kamu özel ortaklığıyla yapılacağını belirten Acat, "Kamu özel ortaklığı konusunda yaşanan sıkıntı nedeniyle yatırım biraz gecikti. Son Torba Yasası'nda bu sorun çözüldü ve hastanenin şu an projesi onaylandı. Bir yıl içinde ihalesini yaparak 2016'da temelini atacağımız hastanemiz 2019'da hizmete girecek" dedi.



Hastanenin 400 milyon liralık bir devlet yatırımı olacağını kaydeden Acat, "Hastanemiz 800 yataklı olarak tek ve çift kişilik odalar şeklinde 5 yıldızlı otel konforunda inşa edilecek. Teknolojik olarak en üst düzey cihazlarla donatılacak. Hastane kampüsünde 150 yataklı fizik tedavi merkezi de bulunacak. Bu yatırımla Aydın bölgenin sağlık merkezi haline gelecek. Kalp, akciğer ve karaciğer nakilleri dışında başka kentlere hasta gitmeyecek" diye konuştu. 


Sağlık turizmine katkı

Acat, hastanenin kentin sağlık turizmine de büyük katkı sağlayacağının altını çizdi. "Fizik tedavi amaçlı hastane içerisinde yapılacak olan termal tesisle bölgede sağlık turizmi gelişecek. Sağlık turizmi için yurt dışından insanlar Aydın'a akın edecek" diyen Acat, "Burada yabancı vatandaşlar hem tedavi olup hem Kuşadası, Didim gibi tatil yörelerimizde tatil yaparak ülkelerine dönecek. Sağlık turizmi sektöründe 10 milyar dolarlık bir pasta var. Bu pastadan Aydın da hak ettiği payı alacak" dedi



Yeni Asır


Geri Dön