24 / 04 / 2024

Aydın Buharkent'e yeni mesire alanı geliyor!

Aydın Buharkent'e yeni mesire alanı geliyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Aydın Buharkent'teki 19 dönümlük bir araziyi Buharkent Belediyesi’ne kiralayarak mesire alanı yapılmasına izin verdi




Hafta sonlarında düzenlenen geleneksel doğa yürüyüşlerinin yanı sıra ilçe halkının ferah bir ortamda vakit geçirmesini sağlamak amacıyla mesire alanı projesini hayata geçiren Buharkent Belediyesi'ne, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'dan destek geldi. Bakan Eroğlu, 19 dönümlük bir araziyi Buharkent Belediyesi'ne kiralayarak mesire alanı yapılmasına izin verdi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, "Aydın'da bir ilk olacak. Doğayla iç içe macera parkı ve kır lokantasını mayıs ayına kadar hizmete sunacağız" dedi.


Mayıs'ta tamamlanacak 


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na yaptığı jest için teşekkür eden Belediye Başkanı Mehmet Erol, "Muğla Orman Bölge Müdürümüz Mehmet Çelik ile yaptığımız çalışmaların ardından Buharkent'e mesire alanı ve macera parkı kazandırılması çalışmamızı sayın bakanımıza ilettik.

Bakanımız geçen yıl vermiş olduğu sözü yerine getirerek 19 dönümlük bir araziyi kiraladı. Asırlık çınar ağaçlarının arasında oldukça güzel bir alanda tamamen ahşaptan oluşan bir kır lokantası ve etrafında bekçi kulübesi, tuvaleti, çeşmeleriyle birlikte çocuk oyun parkı ve macera parkı düzenlemesini hayata geçirdik. Çalışmalarımız son hızla devam ediyor. 19 dönümlük arazinin etrafını tel örgüyle çevirdik. Yaptığımız bu çalışma Aydın'da ilk olacak ve diğer belediyelerimize de örnek teşkil edecek. Mayıs ayına kadar tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulacak olan mesire alanımız için Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na Buharkent halkı adına teşekkür ediyoruz" dedi.



Yeni Asır




Geri Dön