29 / 03 / 2024

Aydın Buharkentliler otogar yapılmasını istiyor!

Aydın Buharkentliler otogar yapılmasını istiyor!

Buharkent Birlik Kooperatif Başkanı Fatih Yıldırım, Buharkent'e acilen otogar yapılmasını istedi. Birlik Başkanı Yıldırım, otogar yapılması için Büyükşehir’e proje sunduklarını ancak bir cevap alamadıklarını söyledi.



Buharkent Birlik Kooperatif Başkanı Fatih Yıldırım, Buharkent'e acilen otogar yapılmasını istedi.


Kooperatif olarak Türkiye’ye örnek çalışmalara imza atan Buharkent Birlik Kooperatif Başkanı Fatih Yıldırım, Aydın- Denizli karayolu üzerindeki, 12 bin nüfuslu ilçenin bir otogarının olmayışının Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin ayıbı olduğunu belirterek ilçeye acilen otogar yapılmasını istedi.


Buharkent halkının da en büyük beklentileri arasında yer alan otogar konusunda çok şikayet aldıklarını belirten Birlik Başkanı Yıldırım, otogar yapılması için Büyükşehir’e proje sunduklarını ancak bir cevap alamadıklarını söyledi.

BÜYÜKŞEHİR’İN AYIBI

Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte otogar yapılmasını istedikleri alanı gösteren Buharkent Birlik Kooperatif Başkanı Yıldırım, otogarın, devlet karayolu üzerindeki Buharkent Birliğin yanında bulunan ve Büyükşehir’e ait atıl durumdaki arsaya yapılmasını istediklerini, bu alana ilk etapta parke taşı döşenebileceğini belirtti. Yıldırım, “Büyükşehir Belediyesi'ne her türlü desteği vermeye hazırız. Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun ilçemize yapılacak otogarı Buharkentliler'e çok görmeyeceğini düşünüyorum. Her ilçede bir otogar var. Buharkent’te olmaması Büyükşehir’in bir ayıbıdır. Bu konuda Başkanımız Çerçioğlu’nun desteklerini bekliyoruz” dedi.

OTOGAR’IN OLMAMASI BUHARKENT’E YAKIŞMIYOR

Nazilli –Denizli hattında 43 üyesiyle hizmet veren Buharkent Birlik Kooeratifi'nin Başkanı Fatih Yıldırım, “Vatandaşların şehir içi ve şehirler arası seyahat ederken inip bineceği, biletini alabileceği bir otobüs terminalinin bulunmaması Buharkent’e yakışmıyor. Bu konuda vatandaşlardan çok şikayet alıyoruz. Seyahat acentesi olarak bir tek Metro Turizm’in yazıhanesi var. Otogar olmadığı için diğer şirketler yazıhane açmadı. Pamukkale Turizm'in ilçeye gelmesi için girişimlerimiz oldu. Şehir içi ve şehirler arası seyahat eden vatandaşların karayolu üzerinde inip binmesi nedeniyle hem vatandaşlar hem de yolcu otobüsleri mağdur oluyor. Doğru düzgün durak dahi yok. Buharkent’e yaraşır bir otogarın acil olarak yapılmasını istiyoruz. Buharkent her geçen gün gelişiyor. Buharkent’e otogar şart. Büyükşehir Belediyesi'nin bu talebimizi göz ardı etmeyip ilçeye otogar yapmasını bekliyoruz” dedi.

SARHOŞ YUVASI OLDU

Buharkent Birlik Kooperatifi’nin bulunduğu Aydın -Denizli karayolu üzerindeki Buharkent Birlik Kooperatifi'nin yanındaki Büyükşehir Belediyesi'ne ait 3 bin metrekare alan üzerine otogarın yapılması için proje hazırlayıp Büyükşehir Belediyesi'ne verdiklerini söyleyen Birlik Başkanı Yıldırım, “Projemiz içerisinde yine Büyükşehir Belediyesi'ne ait İtfaiye Amirliği, üyelerin mazot alabileceği pompa, yazıhane ve peronlar bulunuyor. Şu anda tozdan topraktan geçilmeyen boş arsa, gece sarhoşların mekanı haline geldi. Meyhane gibi kullanılıyor. Bu kötü görüntü Buharkent'e yakışmıyor. Bir an evvel otogar yapılmasını istiyoruz. Büyükşehir hemen yapmayacaksa da parke taşını göndersin, biz kendi imkanlarımızla etrafını çevirip parke taşı döşeyelim. Hiç değilse sarhoşların mekanı olmasın” diye konuştu.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU BİR OTOGARI BUHARKENT HALKINA ÇOK GÖRMESİN

Otogar için düşündükleri alana parke taşı döşenmesiyle, geleneksel olarak her yıl yaptıkları keşkek hayrını da burada yapabileceklerini belirten Başkan Yıldırım, “Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu, bu hizmeti umarım Buharkent halkına çok görmeyecektir” dedi.

Başkan Yıldırım daha önce de hem ilçe belediyelerine hem de büyükşehir belediyesine ödenen garaj çıkış ücretlerinin, Büyükşehir Belediyesi tarafından alınmaması konusunda Başkan Çerçioğlu’ndan destek istemişti. 




Geri Dön