28 / 03 / 2024

Aydın Çeştepe Stadı yenilenmeyi bekliyor!

Aydın Çeştepe Stadı yenilenmeyi bekliyor!

Aydın'da Çeştepe Stadyumu 14 yıldır atıl durumda. Spora yeniden kazandırılmayan statta Efeler Belediyesi, parke taşları stoklamak için kullanıyor.



Aydın'da 14 yıl önce tecavüz ve cinayet olayının yaşandığı Çeştepe Stadyumu, olayın ardından kaderine terk edildi. 12 kişinin, 24 yaşındaki Hatice Beltekin'e tecavüz edip öldürdüğü stat, 2003 yılından beri spora kazandırılamadı. Stat, şimdilerde Efeler Belediyesi'nin parke taşlarını stoklandığı depo oldu.


JİLETLE İSİM YAZDILAR


Aydın'da 2003 yılında meydana gelen olayda, isimleri gizli tutulan 3 kişi, akli dengesi yerinde olmadığı bildirilen Hatice Beltekin'i (24) İstiklal mahallesindeki evinden kaçırarak Çeştepe Stadyumu'na götürdü. Burada bir araya gelen ve bazılarının yaşları 18'den küçük 12 sanık, Hatice Beltekin'e tecavüz edip işkenceyle öldürdü. Sanıklar, genç kadının vücuduna jiletle isimlerini yazdıktan sonra gözlerini oydu. Bununla da yetinmeyen sanıklar, genç kadını boynundan geçirdikleri iple stadyumun portatif tribününe asarak kaçtı. Ertesi sabah bir işçi, tribünde asılı kadın cesedini görüp olayı jandarmaya ihbar etti. Bunun üzerine geniş çaplı operasyon başlatan jandarma, olayla ilgili 9 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Adliyeye çıkarılan 9 sanıktan 7'si tutuklandı, 2 kişi ise serbest bırakıldı. Hatice Beltekin evlenip boşanmıştı ve 5 yaşında özürlü bir çocuk sahibiydi.


YENİ ASIR YAZDI


Bu tüyler ürperten olaydan sonra stat kaderine terk edildi. Efeler Belediyesi'ne ait olan Çeştepe Stadyumu'nun soyunma odaları uyuşturucu müptelalarının yuvası haline geldi, futbol sahası ise atların ve koyunların otlağı oldu. Stadyumun otlak haline gelmesini 2 Haziran 2012 tarihinde Yeni Asır "Doyurucu Çözüm" başlığıyla okuyucularına duyurmuştu. Aradan geçen 5 yılın ardından sahada hiçbir çalışma yapılmadı. Çeştepe Stadyumu şimdilerde Efeler Belediyesi tarafından parke taşlarının stoklandığı depo olarak kullanılıyor. Stadyumun depo olarak kullanılmaması gerektiğini belirten Çeştepe mahallesi sakinlerinden Erol Orcan, "Biz stadyumun yeniden değerlendirilmesini istiyoruz. Bu anlamda söz konusu alan vatandaşların rahat ve huzurlu vakit geçirmelerini sağlayacak bir şekilde ilçeye kazandırılmalı. Efeler Belediyesi'nin mahalle halkının talepleri doğrultusunda bölgede çalışmalar üretmesini talep ediyoruz" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön