25 / 04 / 2024

Aydın Doğan'ın ortağı 'çırak' çıktı

Aydın Doğan'ın ortağı <font color=red>'çırak' </font>çıktı

İşadamı Aydın Doğan ile İstanbul'da ortak olarak rezidans inşa eden ABD'li emlak kralı Donald Trump'ın işleri kötüye gitmeye başladı.



Gazino işindeki iflas ihtimali ve borç erteleme derken Trump'ın büyük umutlar bağladığı Meksika Baja Projesi de durma noktasına geldi. Asıl yükselişini ABD'de yayınlanan `Çırak' adlı reality şovla yapan Trump'ın San Diego'ya 30 dakikalık bir mesafede inşa ettiği Meksika Baja projesi 2006 yılında ilk tanıtımı yapıldığı dönemde bir günde 112 milyon dolarlık kazanç sağlamıştı.

BABA-KIZ TOPU BİRBİRİNE ATTI

Fakat ilerleyen yıllarda konutların inşaatı durma notasına geldi. Evlerini zamanında teslim alamayan müşteriler Trump'a ateş püskürürken, alacaklılardan kurtulmak isteyen emlak kralı çareyi bir açıklama yapıp Meksika Baja'nın kendi yatırımı olmadığını açıklamakta buldu. Bu açıklama sonrası Trump'ın kızı Ivanka'nın `Patron babamdır' açıklaması işleri iyice içinden çıkılmaz hale getirdi. En son durumda ise Trump krizin ağır bedellerinin yanı sıra açılan davaların da altından kalkmak için çabalıyor.

Star

Geri Dön