25 / 04 / 2024

Aydın Efeler Belediyesi'nin yeni binası belli oldu!

Aydın Efeler Belediyesi'nin yeni binası belli oldu!

Efeler Belediyesi'nin eski otogar alanına inşa edeceği yeni hizmet binası için başlatılan proje yarışmasında mimar İbrahim Eyüp'ün temsil ettiği ekip, yarışmanın birincisi seçildi.




Efeler Belediyesi'nin eski otogar alanına inşa edeceği yeni hizmet binası için başlatılan proje yarışmasında mimar İbrahim Eyüp'ün temsil ettiği ekip, yarışmanın birincisi seçildi. Aydın'ın ilçesi Efeler'de belediye, mevcut hizmet binasının yetersiz olduğu gerekçesiyle Kurtuluş mahallesinde eski otogar alanına yeni hizmet binasını inşa etmek için çalışma başlattı. Önümüzdeki yıl hizmete açılması beklenen yeni bina için Efeler Belediyesi proje yarışması düzenledi. Yaklaşık 3 ay süren yarışmaya katılan 68 proje, Mimar Dürrin Süer başkanlığındaki 5 kişilik jüri ekibi tarafından değerlendirildi.

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan'ın katıldığı çalışmalarda ilk 3'te yer alan ve mansiyon ödülü kazanan 5 proje belli oldu.


Toplam 225 bin lira dağıtılacak olan proje yarışmasında mimar İbrahim Eyüp, Olcay Ovalı Eyüp ve Hakan Deniz Özdemir'in çizdiği proje birinci seçildi.

Yarışmada Ceren Bakan ikinci, Zehra Aksu'nun temsil ettiği proje ise üçüncü oldu. Mansiyon ödüllerinde ise Evren Başbuğ birinci, Cihan Sevindik ikinci, Burak Yardımcı üçüncü, Tamer Başbuğ dördüncü, Ferhat Hacıalibeyoğlu'nun projesi ise beşinci sırada yer aldı. Yarışmada birinci proje 60 bin, ikinci 40 bin, üçüncü ise 25 bin ödül alacak. Mansiyon ödülü alan projelere 20 bin lira verilecek.



Yeni Asır


Geri Dön