24 / 04 / 2024

Aydın Efeler'de atıksu arıtma tesisi restore ediliyor!

Aydın Efeler'de atıksu arıtma tesisi restore ediliyor!

Aydın'da sürdürülen alt yapı çalışmalarının önemli bir bölümü'de Efeler ilçesinde gerçekleşiyor. ASKİ mevcut atıksu arıtma tesis ve terfi merkezlerini restore ediyor.



İçmesuyu ve yağmursuyu çalışmalarını yoğun olarak sürdüren ASKİ Genel Müdürlüğü kanalizasyon alt yapısına yatırımlarını artırarak sürdürecek. İlk etapta mevcut atıksu arıtma tesis ve terfi merkezlerini restore eden ve yenileyen ASKİ diğer yandan kanalizasyonu olmayan ve çoğu fosseptik kullanan yerlerde kanalizasyon altyapısı kurmak için projelendirme faaliyetlerini başlatacak. 


2014 yılı içerisinden günümüze kadar kısa bir süre içerisinde toplamda 140.300 metre içme suyu, 4480 metre yağmursuyu ve 15.800 metre kanalizasyon hattı yapıldı. İçmesuyu arıtma tesislerinin revizyon ve restorasyonları gerçekleştirildi. Mahallelerde yer alan tüm depo ve kuyuların bakımları gerçekleştirildi. Yetersiz içme suyu sorunu olan yerlerde içme suyu kuyu ve kaptajlarma bakım çalışması gerçekleştirilerek sorunlar ortadan kaldırıldı.


17 MAHALLEYE KANALİZASYON MÜJDESİ 

İlk etapta Efeler ilçesi Yılmazköy, Doğanbey, İmamköy, Mesutlu, Baltaköy, Şahnalı Gölhisar, Tepeköy, Kardeşköy, Ovaeymir, Çeştepe, Kuyulu, Şevketiye, Tepecik, Işıklı, Kocagür ve Kadıköy mahallelerinde kanalizasyon şebekesi ve kollektör yapımı projesi kısa zamanda başlayacak. 




Aydın Ses Gazetesi


Geri Dön