29 / 03 / 2024

Aydın Efeler'deki Eğitim Kampüsü'ne şartlı onay!

Aydın Efeler'deki Eğitim Kampüsü'ne şartlı onay!

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Aydın'ın Efeler İlçesi Çeştepe Mahallesi'nde yapacağı Eğitim Kampüsü'nün imar planı değişikliğine, "tadilen onay" verdi.



Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekim ayı ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıyı, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu yönetti. 30 gündem maddeli toplantıda, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Efeler İlçesi Çeştepe Mahallesi'nde 162 dönüm arazi üzerinde kuracağı Eğitim Kampüsü'ne ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi de görüşüldü. 


İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeleri, teklife, Aydem'den aldığı görüş doğrultusunda "Kampüs arazisi üzerinden geçen enerji hattının, deplase işlemi(yer değişikliği) tamamlanmadan inşaat ruhsatı verilemez" plan notu ilavesi ile "tadilen onayı" oybirliğiyle uygun gördü. Komisyonun hazırladığı rapor okunduktan sonra söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Necmettin Esenlik, "Enerji nakil hattı ile ilgili tadilen onay yaptık. Hattın deplasesi yapıldıktan sonra, inşat ruhsatı verilsin diye. Komisyon olarak, çok içimize sinen bir yer olmadığını açıkça söyleyebilirim" dedi. 


Enerji nakil atının, Eğitim Kampüsü'nde okuyacak öğrenciler için tehlike arz edeceğini dile getiren Başkan Çerçioğlu da, "Bu, tehlike arz ediyor. 


Ama en azından plan notunu, komisyonumuz bu şekilde işleyerek çok doğru bir şey yapmış. Yani, orada binlerce çocuk okuyacak. Allah korusun" dedi. Konuşmaların ardından, oylama sunulan rapor, kabul edildi. 


Aydın Hedef Gazetesi


Geri Dön