19 / 04 / 2024

Aydın eski otogar alanı Efeler Belediyesi'ne devredildi!

Aydın eski otogar alanı Efeler Belediyesi'ne devredildi!

Aydınlı eski Bakan Nahit Menteşe, mülkiyeti kendilerine ait olan ve belediye hizmet binası yapmak üzere Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan'ın istediği eski otogar alanını Efeler Belediyesi’ne devrettiklerini açıkladı.



Aydınlı eski Bakan Nahit Menteşe, mülkiyeti kendilerine ait olan ve belediye hizmet binası yapmak üzere Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan'ın istediği eski otogar alanını Efeler Belediyesi’ne devrettiklerini açıkladı.



Efeler'deki eski otogar alanını, 1973 yılında otogar olarak kullanılması şartıyla Aydın Belediyesi'ne devreden Musluca ve Menteşe aileleri, otogarın yeni alana taşınmasının ardından istimlak gayesi ortadan kalktığı için eski alanın kendilerine iade edilmesini istemişti. Yaklaşık 2 yıldır boş ve atıl vaziyette duran eski otogar alanını Efeler Belediyesi'ne hizmet binası yapmak istediklerini iletmek üzere Nahit Menteşe’yi ziyaret eden Başkan Özakcan, bu isteklerini Menteşe’nin olumlu karşıladığını ifade etti.



“BAĞIŞTAN GERİ DÖNÜŞ GİBİ BİR DÜŞÜNCESİ YOK”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun girişimleriyle, Aydın Muğla karayolu üzerine yapılan Aydın Şehirler Arası Otobüs Terminali, 2014 Şubat’ta hizmete başladı. Eski otogar alanının boşalmasının ardından, Büyükşehir Belediyesi'nin bu alanda nasıl bir proje uygulayacağı merak ediliyordu. Boşaltılan eski otogar alanının sahiplerinden Aydın eski milletvekili ve eski bakan Nahit Menteşe, istimlak gayesi bittiği için bu alanın kendilerine devredilmesini talep etmişti. Şehir merkezinde atıl vaziyette duran alanı, uzun süredir hizmet binası yapmak için yer arayışı içinde olan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan istedi. Özakcan, “Bu alanla ilgili basında çıkan haberleri devamlı duyuyorduk. Geçtiğimiz hafta ben, bakanımız Nahit Menteşe’yi ziyaret ettim. Şu anda o bölge, imar planımızda belediye hizmet alanı olarak görülüyor. Bu bölgede belediye hizmet binası, üst alana da güzel bir park ve bahçe yapmak istediğimizi, Aydın’da önemli bir çekim merkezi haline gelecek yeşil alan haline getirmeyi istediğimizi kendilerine ilettik. Oradaki parklara isimlerini vererek adlarını yaşatmak istediğimizi belirttik. Çok mutlu oldular. Yaptıkları bağıştan geri dönüş gibi bir düşüncesi yok. Kendilerinin görüşlerini almak istedim. Belediye Meclisi'ne ve Efeler halkına selamlarını, sevgilerini ilettiler. Şartlı bağış oluşu dolayısıyla orayı kullanamamak gibi bir durumla karşılaşmamız söz konusuydu. Öyle bir engelin olmadığı da netleşmiş oldu” dedi.



“KAMU YARARINA KULLANABİLİRSİNİZ”

Aynı zamanda eski bir hukukçu olan ve Ankara’da yaşayan Nahit Menteşe, “Eski otogar alanı olan 13 bin 400 metrekare taşınmaz, 11 Mayıs 1973 tarihinde şehirler arası otobüs terminali yapılmak üzere dönemin belediye başkanı Cevat Bey tarafından kamulaştırılmıştı. Otogar alanı oradan taşınınca orası boş vaziyette kaldı. Başkan Mesut Özakcan, bizi ziyaret ederek bu alanı belediye hizmet binası yapmak istediğini belirtti. Ben de böyle bir ihtiyacınız varsa, ‘kamu yararına kullanabilirsiniz’ dedim” ifadelerini kullandı. ''Alanın diğer varisleri, bu kararınıza olumlu karşılıyor mu?'' diye sorduğumuz Nahit Menteşe, “Onlar benim kararıma sürekli saygı duyar, kesinlikle karşı çıkmazlar” diye konuştu. 


Aydın Denge Gazetesi


Geri Dön