23 / 04 / 2024

Aydın Eyfel İnşaat Mühendislik bürosu açıldı!

Aydın Eyfel İnşaat Mühendislik bürosu açıldı!

Aydın Nazilli’de İnşaat Mühendisi Kadriye Arslan’a ait mühendislik ve inşaat bürosu törenle hizmete açıldı. Törene çok sayıda seçkin davetli grubu katıldı.



Aydın Nazilli’de Hürriyet Caddesi Altıntaş Mahallesi 137 sokakta, genç İnşaat Mühendisi Kadriye Arslan tarafından Eyfel İnşaat-mühendislik bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, mimar Erkan Uğurlu,  Nazilli İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Serhat Oymak, meslektaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

Eyfel İnşaat Mühendislik bürosunda proje, taahhüt, inşaat danışmanlık ve değerlendirme konularında hizmet verilecek.   


AKTİF BİR ÖĞRENCİLİK

  İyi bir eğitim aldığını ifade eden Eyfel İnşaat mühendislik bürosu sahibi Kadriye Arslan, Nazilli’ de 1991’de doğduğunu söyledi. Arslan, “Liseyi nazilli Anadolu lisesinden bitirip , Eskişehir Osmangazi üniversitesi aynı Zamanda VSB Technical University of Ostrava da inşaat mühendisliği bölümünü başarıyla tamamladım. Bursa timsah arena stadyumunda ve Eskişehir tramvay uzatma hattında stajlarımı yaptım. Farklı yapılarda staj görmem Nazilli’de yapılacak olan yeni yapıların statik çözümlemelerine yabancı olmayacak olmamı sağladı. Eskişehir’de bulunduğum öğrencilik sürecinde Genç İMO da aktif rol aldım” dedi.


“ÇELİK YAPI KONUSUNDA KENDİMİ GELİŞTİRDİM”

Arslan Nazilli’ye dönmesinin ardında Aydın inşaat mühendisleri odası Yönetim kuruluna girerek oda ve mesleki faaliyetlerde aktif rol aldığını belirtti. Kadriye Arslan, “2 sene boyunca Yapıcıoğlu Mühendislik ve İnşaatta çalıştım. Mimari, statik ve üç boyutlu tasarımın bir arada olduğu bir firma olması 2 sene gibi kısa bir sürede bana çok fazla ve büyük  projelere imza atmama yardımcı oldu.  Çalıştığım süreçte yeni mesleki çizim programlar öğrendim. Çelik yapı konusunda kendimi geliştirdim ve hayvan damları, düğün salonları ve de organize sanayide bulunan çelik fabrika projesine imza attım. Bu süreçte desteğini esirgemeyen Talha Yapıcı’ya teşekkür ederim” dedi.


“Amacımız Gelecek Nesillere Günümüz Mimarisini Yansıtmak” şeklinde konuştu.

   Firmamın isminin uzun yıllardır Nazilli’de faaliyet gösteren babası Yusuf Arslan’ın Eyfel Alüminyum ve Ferforje ismini devam ettirmek için Eyfel koyduğunun altını çizen Arslan, “Proje ofisi açmakta ki amacım; hızla devam eden inşaat sektörüne genç dinamik kadromuzla ivme kazandıracağımızı düşünüyorum. Amacımız gelecek nesillere günümüz mimarisini yansıtan yapılar bırakmak olduğu gibi, bina dayanımından ödün vermemektir. Eyfel Mühendislik ve İnşaat bünyesinde ben dahil 2 inşaat mühendisi ve 1 mimar bulunmaktadır. Uzun vadeli hedeflerim arasında,  doğal yaşam şehri olarak geçen Nazilli’mize Avrupa’nın birçok şehrinde uygulanan ekolojik ev sistemlerini kazandırmaktır. binamızın statik yapısını oluştururken geri dönüşümlü, doğa dostu malzemeler kullanmaktır” ifadelerini kullandı.




Aydın Ses Gazetesi


Geri Dön