29 / 03 / 2024

Aydın Havalimanına kavuşamadı!

Aydın Havalimanına kavuşamadı!

Büyükşehirler arasında havaalanı bulunmayan tek il olan Aydın'ın 60 yıllık rüyası yine başka bahara kaldı. Aydınlıların tüm ısrarlarına rağmen Türkiye'de yeni yapılacak 10 havaalanı arasında Aydın yer almadı.



Büyükşehirler arasında havaalanı bulunmayan tek il olan Aydın'ın 60 yıllık rüyası yine başka bahara kaldı. Aydınlıların tüm ısrarlarına rağmen Türkiye'de yeni yapılacak 10 havaalanı arasında Aydın yer almadı. Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, "Aydın Ticaret Odası olarak, bu konu hakkında elimizden gelenin fazlasını yaptık. Yapılan ve yapılacak havalimanları ile yapılmayan Çıldır Havalimanı konusunu, Aydınlıların takdirine bırakıyorum" dedi.


Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı ise, "10 yıldır Çıldır Havaalanı'nın ulaşıma açılması için çalışıyoruz. Aydınlılar havaalanını hak ediyor. Havaalanı talebimizle ilgili yaklaşık 15 bin vatandaşın imzaları elimizde. Söz verilmesine rağmen ilde havaalanı konusunda çalışma yapılmaması bizleri üzdü" diye konuştu.

Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin de, "Sanayiciler olarak havaalanı istiyoruz. 10 yeni havaalanı içinde Aydın'ın olmamasına şaşırdım ve üzüldüm. Çıldır Havaalanı'nda pilot eğitimi veren uçuş okulunun eğitim yaptığı piste hiç dokunmadan yanına 2 bin 200 metre bir pist yapılarak sorun çözülebilir" dedi.


İZMİR'DEN RİZE'YE


Türkiye, mevcut 55 havalimanına 10 tane daha ekleyecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de deniz doldurularak havalimanı yapılacak. Diğer havalimanları ise İstanbul, Çukurova,  İzmir  Alaçatı, Yozgat, Niğde Aksaray, Batı Antalya, Tokat, Karaman, Bayburt-Gümüşhane'de yapılacak.


Yeni Asır 



Geri Dön