23 / 04 / 2024

Aydın Karacasu Otogarı yenileniyor!

Aydın Karacasu Otogarı yenileniyor!

Uzun zamandan beri proje ve ihale aşamasında olan Karacasu otogarı yenileniyor. 7 Eylül'de ihalesi, 5 Ekim'de yer teslimi yapılan 270 metrekare kapalı alana sahip yeni otogarın inşaatı, vurulan ilk kepçe ile başladı.



Uzun zamandan beri proje ve ihale aşamasında olan Karacasu otogarı yenileniyor. 


Yedi Eylül'de ihalesi, 5 Ekim'de yer teslimi yapılan 270 metrekare kapalı alana sahip yeni otogarın inşaatı, vurulan ilk kepçe ile başladı. Yüklenici firma Nevzet Hümertes/Taşlar İnşaat'a ihale edilen otogarda 4 minibüs, 2 otobüs yazıhanesi, 5 otobüs peronu, bekleme salonu, klima ve havalandırma sistemleri, çocuk bakım odası, kadın ve erkekler için mescit, kafeterya ve WC'ler bulunacak. Yaklaşık bir milyon 19 bin liraya mal olacak olan otogar inşaatının altı ayda tamamlanacağı bildirildi. 


BÜYÜK PROJELER ADIM ADIM DEVAM EDECEK 

Yeni otogarın hizmete girmesiyle ilçenin çehresinin değişeceğini söyleyen Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, "Amaçlarımız ve hedeflerimiz doğrultusunda sapmadan ilerliyoruz. Seçim vaatlerimiz arasında olan otogarın inşaatına başlamış olmanın gururunu yaşıyoruz. 


Büyük projelerimiz adım adım devam edecek. İnşallah önümüzdeki yıl bahar aylarında hizmete girmiş olacak" dedi. 


SIRADA KÜLTÜR SARAYI VE SPOR KOMPLEKSİ İNŞAATI VAR 

Otogar inşaatıyla birlikte Park Kahvesi'nin de içinde bulunduğu eski düğün salonunun yıkılarak yerine inşa edilecek kültür merkezinin projesinin yapıldığını, ihalesinin gerçekleştirildiğini, önümüzdeki günlerde yer teslimi yapılarak inşaatna başlanacağını açıklayan Başkan Büyükyapıcı, "Bu çalışmalar devam ederken önümüzdeki yıl da Karacasu'nun modern bir spor kompleksine kavuşması için Aydın Büyükşehir Belediyesi ile el ele çalışmaya devam edeceğiz. 

Yeni otogar inşaatının temeli önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun katılacağı bir törenle atılacak" diye konuştu.


Aydın Denge Gazetesi


Geri Dön