29 / 03 / 2024

Aydın Kemer Sosyal Tesisi 26 milyon TL'ye inşa ediliyor!

Aydın Kemer Sosyal Tesisi 26 milyon TL'ye inşa ediliyor!

25 bin metrekarelik alana dev bir spor kompleksi inşa eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, 'Kemer Sosyal Tesisi'nin detaylarını anlattı.



 Uzun yıllar "sağın kalesi" diye nitelenen Aydm'da üste iki kez belediye başkanı seçilerek CHP'lilere "Demek ki oluyormuş" dedirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, örnek olacak bir projeye daha imza attı. Aydın'a 26 milyon TL bütçeli spor ve sosyal tesis kazandırmak için düğmeye bastı. Sosyal belediyecilik uygulamaları ile dikkat çeken 'Topuklu Efe' lakaplı Çerçioğlu yapımını başlattığı 'Kemer Sosyal Tesisi'nin detaylarını SÖZCÜ'ye anlattı. 


TESİSTE HER ŞEY VAR 


25 bin metrekarelik alanda inşasına başlanan proje kapsamında biri açık, diğeri kapalı olmak üzere iki olimpik yüzme havuzu olacak. Jeotermal kaynaktan yararlanarak termal tesis yapılacak. Termal tesiste hamam ve sağlık personeli de bulunacak. Sporseverler için fitness merkezi de kurulacak. İki tenis kortu yer alacak. Kortlardan biri maç için, duvarlı olan diğeri de antrenman için kullanılacak. Koşu parkuru oluşturulacak. Alanın yarısı tesisler, diğer yansı yeşil alandan oluşacak. Tesis için özel peyzaj yapılacak. Ayrıca kafeterya ve restoranlar da inşa edilecek. 


ÖNCELİK GENÇLERİMİZ


Vatandaşların Söke Ovası ve Tralleis Antik Kenti'nin doyumsuz manzarasını izleyerek alanda sağlıklı ve keyifli zaman geçireceklerini ifade eden Çerçioğlu, "Bizim için sosyal belediyecilik çok önemli. Çocuklarımızın, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak kalmasını istiyoruz. Geleceğin dünya şampiyonları işte burada yetişecek" dedi. Çerçioğlu şöyle devam etti: "Bu tesis çocuklarımızın ve gençlerimizin fiziksel, ruhsal, zihinsel gelişimi için çok yararlı olacak. Tüm vatandaşlarımız burada keyifle spor yapabilecek. Atatürk'ün dediği gibi, sağlam kafa sağlam vücutta bulunur."


Ulu Önder Atatürk'ün "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" sözünü hatırlatan Çerçioğlu, Kemer Sosyal Tesisi projesini tanıttı. CHP'li Çerçioğlu, Aydın'ın 17 ilçesinde de spor tesisleri yaptıklarını belirtti. 


2017 TEMMUZ'DA HİZMETE GİRECEK

İnşaatı denetleyen Çerçioğlu projenin 1 yılda tamamlanacağını, tesisin önümüzdeki 1 Temmuz'da hizmete gireceğini söyledi. 


İşte, Kemer Sosyal Tesisi'nin özellikleri

-Arsa alanı: 25.000 metrekare 

-İnşaat alanı: 12.500 metrekare  

-Termal tesis oturum alanı: 2260 metrekare  

-Termal tesis toplam alan: 6100 metrekare   

-Açık ve kapalı yüzme havuzunun toplam alanı: 5700 metrekare   

-Kapalı olimpik yüzme havuzu: 1 adet 

-Açık olimpik yüzme havuzu: 1 adet 

-Tenis kortları ve çalışma sahalarının toplamı: 1000 metrekare   

-Lokanta: 700 metrekare  

-Otopark: 100 araçlık 



Sözcü


Geri Dön