24 / 04 / 2024

Aydın Kontrplak 10 milyon TL'lik yatırımla Ukrayna ve Fatsa'da yeni tesis kurdu!

Aydın Kontrplak 10 milyon TL'lik yatırımla Ukrayna ve Fatsa'da yeni tesis kurdu!

Aydın Kontrplak 10 milyon TL'lik yatırım yaparak Ukrayna ve Fatsa'da kurduğu yeni tesisleriyle inşaat sektörüne plywood üretecek. Aydın Kontrplak İşletme Müdürü Kerim Aydın, bu yatırımlarla Avrupa pazarına bir adım daha yaklaştıklarını söyledi...




Aydın Kontrplak 10 milyon TL'lik yatırım yaparak Ukrayna ve Fatsa'da kurduğu yeni tesisleriyle inşaat sektörüne plywood üretecek. Aydın Kontrplak İşletme Müdürü Kerim Aydın, bu yatırımlarla Avrupa pazarına bir adım daha yaklaştıklarını söyledi. 


Ağaç sanayiinde 40 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren ve kontraplak üretimi yapan Aydın Kontrplak Orman Ürünleri (Ay-Kon-San), Fatsa'dan tüm Türkiye'ye ve Avrupa'ya açılma hayalini Ukrayna'da kurduğu tesisle gerçekleştirdi. Firma, Fatsa Organize Sanayi Bölgesi'nde açtığı üçüncü tesisi ve Ukrayna'daki yeni fabrikası üe inşaat sektörüne plyvvood üretimi yapacak. 


Son teknoloji ürünü makinelerle fabrikalarım donattıklarını ve 10 milyon TL'yi bulan yatırımları ile Avrupa'ya açılma hedeflerine daha çok yaklaştıklarım ifade eden Aydm Kontrplak İşletme Müdürü Kerim Aydın, "Ukrayna'daki tesisimiz üe Arnavutluk, Gürcistan ve İsviçre pazarlarını hedefliyoruz. Aylık, bin metrekarelik plywood üretimiyle inşaat sektörüne yatırım yapmış olacağız" açıklamasını yaptı. 


"Yatırımlarımızı artıracağız" Tüm tesislerinde toplamda bin 500 metrekare kontraplak üretimi yaptıklarını aktaran Aydm, "Yeni yatırımlarımızla 270 kişiye istihdam sağladık. Fabrikalarımız 20 bin metrekarelik kapalı, 60 bin metrekarelik açık bir alan üzerine kurulu. 

Yatırımlarımızı üerleyen dönemlerde daha da artıracağız "şeklinde konuştu. 


"Türkiye'nin birçok bölgesine ürün gönderiyoruz" Ağırlıklı olarak mobüya sektörüne çalıştıklarını söyleyen Aydın, "4 milimetredenden 30 milimetreye kadar çeşitli ürünler sunuyoruz. Başta Kayseri' deki İstikbal, Mondi, Bellona, Brosit koltukları olmak üzere Türkiye'nin birçok yerine ürünlerimizi gönderiyoruz" dedi. 

Yıllık 15 bin metreküp kontraplak üretimine sahip olduklarını ifade eden Kerim Aydın, "Firma olarak ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve IS018001 İş öncelikli hedefimiz, ihracata ağırlık vermek. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 


Sağlığı ve Güvenliği Sistemi belgelerimizi aldık. TSE ürün belgelendirme sürecini tamamladık. ISO 14001 Çevre Yönetim Belgesi çalışmalarımızı da tamamladık. Öncelikli hedefimiz, ihracata ağırlık vermek. Bu konuda gerekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu. 


Dünya Bölge


Geri Dön