20 / 04 / 2024

Aydın Kuşadası'na 15 Ekim'e kadar inşaat yasağı getirildi!

Aydın Kuşadası'na 15 Ekim'e kadar inşaat yasağı getirildi!

Aydın Kuşadası'nda turizm sezonu nedeniyle inşaat faaliyetlerine kısıtlama getirildi. Her yıl yaz turizm sezonunda uygulamaya sokulan inşaat kısıtlaması 15 Ekim tarihine kadar uygulanacak.



Kuşadası'nda turizm sezonu nedeniyle inşaat faaliyetlerine kısıtlama getirildi. İnşaat kısıtlaması, Aydın Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kültür Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'nün ortak kararıyla 15 Ekim 2016 tarihine kadar devam edecek. 



Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, her yıl yaz turizm sezonunda uygulamaya sokulan inşaat kısıtlamasını 8 maddelik bir tebligatla duyurdu. 15 Ekim tarihine kadar uygulanacak inşaat yasağına ilişkin tebligat şöyle:"Turistik tesis ve yerleşim bölgesi etkileşim alanı dışında kalan yerlerdeki inşai faaliyetler için belediyemize başvuru yapılacak, başvurular mahalinde incelenerek yerli ve yabancı turizmi hiçbir şekilde etkilemeyecek yerler için Belediyemizce gerekli izin verilebilecektir. İlçe sınırları dahilinde izin verilmeyen bölgelerde hafriyat yapılması ve taşınması yasaktır. 



Her türlü kırıcı, delici, sıva makinesi, şap makinesi ve bunun gibi gürültülü inşaat faaliyetleri yapılmayacaktır. Belirlenen alanların dışında kalan beton ve hafriyat şirketleri, Belediye'ye dilekçe ile başvurarak gerekli izinleri almaları halinde faaliyette bulunabilecektir. Tüm inşaatların görünen bütün cephesi, komple uygun bir malzeme ile giydirilecektir. İnşaatın etrafı temizlenecek, her türlü inşaat malzemeleri parsel içine alınacaktır. İnşaatta tüm güvenlik tedbirleri alınacak ve çalışanların kullanacağı gerekli tüm ekipmanlar şantiyede bulundurulacaktır. İnşaat mahalli etrafı (parsel sınırlarınca) 2m yüksekliğinde tahta perde veya uygun malzeme ile çevrilecektir. Tüm inşaatlarda tanıtım tabelası konulacak ve gerekli tüm bilgiler yazılacaktır. (Müteahhit ismi, Ruhsat No ve Tarihi, Mal sahibi, Mimar,Statik ve Tesisat Projesi Müellifleri,Fenni Mesul Ada ve Parsel no bilgilerinin tamamını ihtiva eden en az "0,50m x 0,70m" ebatlarında bir levha) Her yapı yerinde tasdikli proje ruhsat ve eklerinin bulunması mecburidir. Yasaklara ilişkin uygulamalar ve genel hususlar yukarıda sunulduğu şekildedir. Belirtilen tüm hususlara uyulmadığı takdirde 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun, Çevre Kanunu'nun, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddeleri ve 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 34,40 ve 42 maddeleri uyarınca işlem yapılacaktır." 



Yeni Kıroba


Geri Dön