20 / 04 / 2024

Aydın Nazilli'de TOKİ'nin yeri belirlendi!

Aydın Nazilli'de TOKİ'nin yeri belirlendi!

Dar gelirli ve ev sahibi olmayan emeklilerin konut sahibi olması için Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanlığı ile TOKİ arasında yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanmasının ardından TÜED Nazilli Şubesi, TOKİ inşaatı için hazine arazisi buldu.



Toplantıda talep örgütlenmesi kararının çıkmasının ardından Türkiye Emekliler Derneği Nazilli Şubesi harekete geçti. Konuyla ilgili olarak konuşan ve talep örgütlenmesi kapsamında konut sahibi olmayan emeklilerin derneklerine müracaat ettiğini söyleyen Türkiye Emekliler Derneği Nazilli Şubesi Başkanı Faruk Baştepe, “Emekli vatandaşlarımızın da ev sahibi olması için Genel Merkezimiz bir çalışma başlattı. Geçtiğimiz günlerde TÜED 2015 Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda emeklilerin konut sorununun  TOKİ  proje ortaklığı ile çözülmesi hususunda, TOKİ ile Genel Merkezimizin yetkileri bir anlaşmaya varmışlardır. Bu anlaşma gereği talep örgütlenmesi fikri kabul görmüştür. Bizde TÜED Nazilli Şubesi olarak hemen harekete geçtik. Nazilli’ye TOKİ’yi getirmek için çalışma başlattık” dedi.


“TOKİ GÜZELKÖY'DE”

Nazillili emekli vatandaşların da uygun fiyata ev sahibi olabilmesi için Türkiye Emekliler Derneği Nazilli Şubesi olarak talep örgütlenmesi formülünü başlattıklarını söyleyen Başkan Baştepe, TOKİ’nin yapacağı konutlardan yararlanmak isteyen emekli vatandaşların ise bazı zorunluluklara uyması gerektiğini vurguladı. Baştepe, "Derneğimize kısa sürede müracaat eden emekli dar gelirli evi olmayan ve TOKİ için derneğimize ön talep başvurusunda bulunan 1000 kişi için Güzelköy mahallesinde bulunan hazine arazisini istedik. Yazışmalarımız devam ediyor. Dernek olarak başvuruları 1000 kişiyle doldurduk, fakat yerimiz belli olunca ikinci başvuruları almaya devam edeceğiz. Nazilli’deki emekli vatandaşlarımızın uygun fiyata ev sahibi olabilmesi için Nazilli’ye TOKİ’nin gelmesi talep örgütlenmesi formülünü uygulamaya başladık. Bu formüle göre üzerinde konut bulunmayan ve derneğimize üye olan emekli vatandaşlarımızın dilekçeleri kabul edilecektir. Birinci etap başvuru dilekçeleri alındıktan sonra arsa tespiti için TOKİ’ye bildirilecektir. Nazilli’de ev sahibi olmayan 700’e yakın emekli vatandaşımızın olduğunu tespit ettik. Yapılacak olan konutların 2+1 ve 1+1 olarak yapılması düşünülüyor. Ödeme koşullarının da emeklilerin ödeyebileceği şartlarda olacak" diyerek ev sahibi olmak isteyen emekli vatandaşlara müjdeyi verdi.


Aydın Ses Gazetesi


Geri Dön