24 / 04 / 2024

Aydın Nezih Doğan: Başbakan Erdoğan'ın isteği üzerine bin konut kurayla verildi!

Aydın Nezih Doğan: Başbakan Erdoğan'ın isteği üzerine bin konut kurayla verildi!

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, ‘Van’ın yaraları kapanmadı’ başlıklı haber üzerine deprem sonrasında TOKİ ile birlikte hızlıca konut yaptıklarını ve elde kalan 2 bin konutun da Başbakan Erdoğan'ın isteği üzerine kura ile ailelere verildiğini kaydetti...




Van Valisi Aydın Nezih Doğan, 5 Ocak’ta Hürriyet Ekonomi’de yer alan ‘Van’ın yaraları kapanmadı’ başlıklı haber üzerine bir açıklama yaptı.


Doğan, konunun yanlış anlaşıldığını belirterek, “Devletin kiracıları ev sahibi yapmak gibi bir mükellefiyeti, bir zorunluluğu yok. Yani siz eğer kiracıysanız devletten ev mi talep edeceksiniz. Böyle bir şey sözkonusu olamaz. Burdaki durum şudur; Van depremi sonrası afete uğrayan vatandaşlar için hasar tespit tamamlanmadan  TOKİ  ile birlikte çok hızlı bir şekilde konut yapımına başladık. Hasar tespiti sonrasında gördük ki yaklaşık 2 bin fazla konut yapmışız. Yani elimizde konut kaldı. Bu noktada Başbakan Erdoğan, fazla konutları kurayla afetten etkilenen kiracılara vermemizi söyledi. Biz de ilk önce 1000 tanesini kurayla verdik. Şimdi ikinci kurayı yapacağız. Onun dışında bizim kiracılara yönelik yeni projemiz yok. TOKİ’nin ucuz konut projeleri Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yapılıyor. Eğer bölgemiz içinde benzer bir proje olursa vatandaşlarımız yararlanabilir.”


Hürriyet


Geri Dön