25 / 04 / 2024

Aydın Petek Life, komşuluk ilişkilerini zedelemiyor!

Aydın Petek Life, komşuluk ilişkilerini zedelemiyor!

şžehirleşme ile birlikte apartman sorunlarının her geçen gün arttığı ülkemizde Aydınlı bir inşaat firması özel bir mimari tasarım ile Türkiye'de her geçen gün yozlaşan komşuluk ilişkilerini yeniden güçlendirecek bir projeye imza attı



Petek İnşaat firması, proje kapsamında yaptığı konutlarda, astım hastalarının yanı sıra, hanımları ve bol enerjisi nedeniyle özgürce yaşamak isteyen çocukları da düşündü. Özel yalıtımı, ses geçirmezliği ve ısı kaybını önleyen konutlardaki bu tasarım sayesinde, artık komşular arasında sık sık yaşanan ˜gürültü' tartışmaları da sona erecek. Petek Life olarak; Mimar Sinan Mahallesi'nde şehir merkezine yakın bir alanda firmanın çeyrek asırlık tecrübesi ve teknik birikimi ile oluşturulan Petek Life konutlarında, Aydınlılara ve yaşamını Türkiye'nin güzide şehri Aydın'da sürdürmek isteyenlere güzel ve keyifli bir yaşam tarzı sunmayı hedeflediklerini belirten Firma Yetkilisi Mimar Özcan Petekkaya, 'Ev ve konut üzerine atalarımızın sözleri çok önemlidir.

Son projemizde ˜Ev alma komşu al. Komşun iyi ise günün iyidir' sözleri üzerinde durduk. Yapılan araştırmalara göre Aydın'da ve ülke genelinde komşular arası meydana gelen tartışmaların büyük çoğunluğunun ˜gürültü' nedenli olduğunu tespit ettik. Mimari'deki detay yetersizliklerden kaynaklanan bu sorunla birlikte, günün büyük bir bölümünü evde geçiren hanımların şikayetçi olduğu bir çok durumu da göz önünde bulundurarak yeni proje oluşturduk.

Astım hastalarının da düşünüldüğü bu çalışma sonucu Aydın'da fonksiyonel,işlevsel bir tarz ve modelde oluşturduğumuz konutlar ortaya çıktı' dedi. Konutlarda günümüzün en önemli hastalıklardan biri olan strese karşı da rahatlatıcı unsurlara yer verdiklerini kaydeden Petek Life Mimarı Özcan Petekkaya 'Petek Life konutlarında, tasarımları gelip geçicilikten uzak, çağımızdaki hızlı değişime boyun eğmeden, fakat teknolojiye ayak uyduran bir anlayışı ele aldık. Modern mimarinin konforuyla tasarlanarak Aydın'ın merkezinde doğayla iç içe ulaşım ve park sorunu yaşamadan çağımızı yansıtan tasarımlar olmasını amaçladık. İleri detay çözümleri ile en yüksek nitelikli malzeme ve teknolojinin kullanıldığı, özgün ve çağdaş tasarımlar oluşturduk. Benzersiz mimari tasarımı her bir küçük detay için gösterilen özen ve iç mekan tasarımındaki ayrıcalıklar ile Petek Life konutlarında farklı bir yaşam alanı ve konforu sunuyoruz. ˜Yaşanabilir alan' felsefesini destekleyecek şekilde projelendirilmiş bu konutlarda birinci katta oturan daire sakinlerinin kışın ve yazın ısı değişikliklerinden etkilenmemeleri de düşünüldü. Petek Life konutlarında bayanların astım hastalıklarını engellemek için her daire, özel elektrikli süpürge sistemi ile donatıldı. Koridorlarda akustik alçıpan kullanılarak iç mekanlardaki komşular arası ses şikayetleri geçişleri önlenmeye çalışıldı' dedi.
Sabah Emlak


Geri Dön