25 / 04 / 2024

Aydın Tekstil alanına ne yapılacak?

Aydın Tekstil alanına ne yapılacak?

"Aydın'ın akciğeri" denilen Aydın Tekstil alanının Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırdıktan sonra rant alanına dönüştürüleceği iddiasına belediyeden yalanlama geldi.



"Aydın'ın akciğeri" denilen Aydın Tekstil alanının Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırdıktan sonra rant alanına dönüştürüleceği iddiasına belediyeden yalanlama geldi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "TARİŞ mülkiyetindeki alanın, Aydın kent merkezine yeşil alan kazandırma adına Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun gayretleriyle Çevre ve Şehircilik Yeşil Alan olarak belirlenen alanın Aydın halkının kullanımına açılması için kamulaştırma süreci kararlılıkla Büyükşehir Belediyesi tarafından halen yürütülüyor. İmar planında öngörülen fonksiyonu dışında kullanılması ya da çıkarılması söz konusu dahi değil." Başkan Çerçioğlu da, Temmuz 2015'te yaptığı açıklamada bin tescilli ağacın korunacağını dile getirmişti. 


Yeni Asır


Haber Mücadele Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Aydın Büyükşehir Belediyesi İmar Ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Başkan Özlem Çerçioğlu'nun "Fuar alanı yapılacak, yeşil alan olarak korunacak" sözünü verdiği Aydın Tekstil'in yaklaşık 173 dönümlük (173 bin 446 m2) devasa yeşil alanla ilgili olarak bir internet sitesinde "Aydın'ın Akciğeri Yokediliyor" başlığıyla yer alan iddiayı yalanladı. 

Başkanlık tarafından iddiaya yanıt olarak yapılan açıklamada şöyle denildi: "Geçtiğimiz günlerde yerel bir internet sitesinde "Aydın'ın Akciğeri Yok Ediliyor" başlıklı haber üzerine aşağıdaki bilgilendirmenin yapılması gereği duyulmuştur. 

Söz konusu alan TARİŞ mülkiyetinde olup; Aydın kent merkezine yeşil alan kazandırma adına Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu'nun gayretleri ile Çevre Düzeni Planı'nın yapımı sürecinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Büyük Kentsel Yeşil Alan olarak belirlenmesi sağlanmıştır. 

Alan alt ölçekli planlarda da yeşil alan olup; üzerinde Koruma Kurulu ve Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu'nca tescilli yapı ve ağaçlar bulunmaktadır. 

Alanının Aydın halkının kullanımına açılması için kamulaştırma süreci kararlılıkla Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından halen yürütülmekte olup, imar planında öngörülen fonksiyonu dışında kullanılması ya da çıkarılması söz konusu dahi değildir. 

Kamuoyuna servis edilen gerçek dışı iddia ve ifadeler, kamuoyunu yanıltma ve farklı bir algı yaratma amacı gütmektedir. 

Aydın kamuoyunun bilgisine sunarız."


Mücadele Gazetesi


Geri Dön