23 / 04 / 2024

Aydın tekstil arazisindeki binaların restorasyonları yapılacak!

Aydın tekstil arazisindeki binaların restorasyonları yapılacak!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kamulaştırma süreci tamamlanan 177 dönümlük Aydın Tekstil arazisiyle ilgili Aydınlıların fikirlerini değerlendirecek.



22-23-24 Nisan tarihlerinde Aydın Tekstil alanında konulan sandıklarla vatandaşların proje fikirlerini paylaşmasını sağlayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Aydın Tekstil alanının asla betonlaşmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Vatandaşların yoğun ilgisi altında Aydın Tekstil alanında proje fikrini sandığa atan Başkan Çerçioğlu, oy sandığına attığı proje fikrini göstererek yer altına otopark, üst kısmında yeşil alan olmasını istediğini kaydetti. 


Central Park gibi olacak 


Çerçioğlu, “177 dönümlük arazi içerisinde bin tane tescilli ağaç ve binalar yer alıyor. Bu ağaçlara dokunmamız mümkün değil. Binaların restorasyonunu yapacağız. Burayı çok amaçlı kullanacağız. Alanın beton yığınına dönüşmesini istemiyoruz. Kentin tam ortasında nefes alabileceğimiz böyle bir yer yok. Halkımız bu alanda ailesiyle birlikte çeşitli aktiviteler yapma fırsatı bulacak. Buranın yeşil alanını en kısa sürede yaz ayına yetiştirmeye çalışacağız. Ama görüldüğü gibi kolay da değil. Aydın Tekstil alanı için 7 yıldır uğraşıyorduk. Aydın halkına hayırlı uğurlu olsun. Spor alanları, çocuklarımızın gezebileceği, halkımızın piknik yapabileceği Central Park gibi bir yer olacak” ifadelerini kullandı.



Akşam


Geri Dön