28 / 03 / 2024

Aydın Toptancı Hali Projesi'ne bakanlık onayı geldi!

Aydın Toptancı Hali Projesi'ne bakanlık onayı geldi!

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Aydın Toptancı Hali Projesi, AK Parti Milletvekillerinin girişimleriyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylandı.



Aydın'ın ürünlerinin dünya pazarlarına yüksek kalitede pazarlanması amacıyla kurulacak Aydın Toptancı Hali için Büyükşehir Belediyesi bir yıl önce yatırım kararı aldı. Efeler'e bağlı Kardeşköy Mahallesi sınırlarında yer alan 80 bin 600 metrekare alanda yapılacak Aydın Toptancı Hali'nin yeri, İl Toprak Koruma Kurulu'nda uygun görüldü. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan 'Kamu yararı' kararı alınması için bir yıl önce Aydın Valiliği yazı gönderdi. Bakanlıkta bekleyen talep AK Parti Aydın Milletvekillerinin devreye girmesiyle çözüme kavuştu. Halin yapılması için bakanlıktan onay çıktı.


Müjdeyi Savaş verdi


AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, toptancı hali müjdesini Aydınlılarla paylaştı. Aydın'ın toptancı haline ihtiyacı olduğunu dile getiren Savaş, "Halin yapılması konusu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca uygun görüldü. 80 dekarlık arazide Büyükşehir tarafından yapılması düşünülen hal binasının Aydın'a hayırlı olmasını dilerim. Bakanımız Faruk Çelik'e teşekkürler" dedi. Aydın'ın menfaatine olan her konuda belediyelerle işbirliğine hazır olduğunu söyleyen Savaş, "Büyükşehir Belediyesi'nin bir projesi iktidar partisi vekillerinin girişimleriyle sonuçlandı. Aydın çiftçisinin malını daha iyi koşullarda satabilmesi için bu projeye destek verdik. Aydın için hepimiz biriz, beraberiz" diye konuştu.




Kazım YÖRÜKCE/Yeni Asır


Geri Dön