25 / 04 / 2024

Aydın Üniversitesi'ne yeni tıp fakültesi hastanesi!

Aydın Üniversitesi'ne yeni tıp fakültesi hastanesi!

İstanbul Aydın Üniversitesi 75 milyon dolar yatırım yaptığı tıp fakültesini önümüzdeki yıl açıyor. Fakülte bünyesinde 250 yataklı hastane de kurulacak.



İstanbul Aydın Üniversitesi sağlık bilimlerine yaptığı yatırımları yeni bir fakülteyle taçlandıracak. Üniversite çatısı altında 2016-2017 eğitim öğretim döneminde öğrenci almaya başlayacak bir tıp fakültesi açılıyor. Yaklaşık 75 milyon dolarlık yatırımla açılacak fakülte kapsamında 250 yatak ve 100 muayene odası bulunan hastane de inşa edilecek. İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Aydın, yaşam kalitesini yükselten mesleklerin her zaman revaçta olduğunu söyledi. Üniversitenin son yıllarda yaptığı yatırımlarla sağlık alanına yöneldiğini belirten Aydın, tıp fakültesiyle ilgili detayları SABAH'a anlattı. 


Tıpta bu yıl kontenjan uygulaması da başladı. Ciddi bir rekabet var. Öğrenciler neden İstanbul Aydın Üniversitesi'ni seçmeli? 

Vakıf üniversitelerinin son yıllarda artmasıyla elbette eğitim sektöründe de bir rekabet ortamı doğdu. Ancak başarılıysanız ve doğru işler yapıyorsanız tercih edilirliğiniz önlenemez. İstanbul Aydın'ın 7 yıl üst üste en çok tercih edilen vakıf üniversitesi olması tesadüf değil. Bu, yapılan yatırımlar ve sarf edilen emeğin karşılığıdır. 


Fakültenin altyapısını nasıl hazırladınız?

Tıp fakültemizi açmadan önce sağlık bilimlerinde kurduğumuz laboratuvar komplekslerimizle ciddi bir altyapı oluşturduk. Fizyoterapi ve hemşirelik gibi alanlarda son teknolojiye sahip laboratuvarlarımızla öğrencilerimize eğitimler verdiğimiz gibi, altyapımızı toplumun hizmetine de sunuyoruz. Diş hekimliği fakültemizle SGK anlaşmalı hizmet veriyoruz. 


HER ÖĞRENCİYE UYGULAMALI EĞİTİM


Diğer fakültelerden farkınız ne olacak? 

Diş hekimliği fakültesinde okuyan bir öğrenci uygulamaya geçmeden önce 'fantom' denilen robot kafalarla diş tedavilerini öğreniyor. Bu eğitimler sırasında "bir öğrenciye bir akademisyen" şeklinde gerçekleştirdiğimiz uygulamalarımızla bire bir eğitime olanak sağlıyoruz. Bu çalışmalarımızı önümüzdeki yıldan itibaren tıp fakültemiz ile taçlandıracağız. 


Sağlık hizmetleri de verilecek mi? 

Lisans eğitiminin yanı sıra seçkin akademik kadrosuyla topluma sağlık hizmeti de sunacağız. 55 bin metrekarelik fiziki alana sahip fakültede elbette topluma da hizmet vereceğiz. 


TEKNOLOJİYE YATIRIM


Ne kadarlık yatırım yaptınız?

Bugüne kadar hiçbir teknolojik yatırımdan kaçınmadık. Türkiye'nin en iyi akademisyenlerini bünyemize kattık. Tıp fakültemizin projesi de bu doğrultuda ilerliyor. Yaklaşık 75 milyon dolarlık yatırım maliyeti ile Türkiye'nin en büyüğü olma yolunda öğrencilerimiz ve hastalarımıza hizmet sunmaya hazırlanıyoruz. 


Sabah


Geri Dön