26 / 04 / 2024

Aydın Ünlü Kocaeli projesini destekliyor!

Aydın Ünlü Kocaeli projesini destekliyor!

Düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında Yahya Kaptan’daki ağaç eylemlerini değerlendiren MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, “Oradan alınan ağaçlar başka yere dikitli. Tramvay projesini destekliyoruz” dedi.



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Aydın Ünlü, haftalık olağan basın açıklaması dün parti binasında gerçekleştirdi. Ünlü’nün gündeminde kamu hizmeti veren devlet kurumlarının Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) döneminde parti kurumuna dönüşmesi ve eğitim alanında yapılan zorunlu rotasyonlarla boşaltılan yerlere AKP yanlılarının getirilmesi vardı. Ünlü, Fevziye Camii müezzini Recep Dikilitaş için de konuşarak, “Kimse yapay gündem maddeleri ile kentin gündemini farklı yerlere çekmesinler” diye konuştu.


“DEVLET CİDDİYETTEN MAHRUM BIRAKILDI”

Devletin varlığının teminatlarından birinin kamu çalışanlarının varlığı olduğunu dile getiren ünlü, “AKP iktidarı dönemince devlet kurumu, devlet ciddiyetinden mahrum kalmıştır. AKP iktidarı kamu çalışanlarını bizden olan olmayan ayrımına tabi tutmuş kendisi gibi düşünmeyen her çalışanı mahrum etmiştir. AKP iktidarı açısından kendisine tabi olan ya da Memur-Sen üyesi memurlar hariç bütün kamu çalışanlarına haksızlık yapılmıştır” dedi.


“KÖLE MUAMELESİ YAPILDI”

Milli Eğitim’de son bir yılda binin üzerinde okul idarecisinin hukuksuz şekilde görevden alındığını belirten Ünlü, “Yerlerine atananların yüzde 95’i yandaş isim oldu. Haber, sağlık, tarım, orman, diyanet ve milli eğitim yani kamunun her alanı iktidar tarafından parti kurumu haline dönüştürülüyor. Büyükşehir’e geçen özel idare çalışanları, sendikalarına göre ayrımcılığa tabi tutulmuş, yandaş olmayanlara resmen köle muamelesi yapılmıştır. Bu rotasyon ve baskılar nedeniyle pek çok personel mahkemeye gitti ve davaları kazandı. Fakat idareciler mahkeme kararlarını uygulamıyor. Milli Eğitim’de idarecilikleri ellerinden alınan yüzün üzerinde idareci davaları kazanmalarına rağmen görevlerine başlatılmadı. Yani, hukukun, mahkemenin, yargının AKP açısından bir anlamı ve geçerliliği yoktur” dedi.


VALİ GÜZELOĞLU’NA SESLENDİ

Ülkücü memurların baskı altında olduğunu kaydeden Ünlü, şöyle konuştu: “Ülkücü memurlar 1980 ve 28 Şubat darbeleri dahil hiçbir dönemde böyle bir haksızlığa uğramadılar. Kocaeli’de bir kıyım var, Kocaeli’de mahkeme kararları uygulanmıyor. Kamuda ayrımcılık tavan yaptı. Sözde AKP bürokratları makamlarını, yetkilerini kötüye kullanıyor. İlimizin en büyük mülki amiri Vali Güzeloğlu’nun bu konulara çözüm bulmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.


“TRAMVAY PROJESİNİ DESTEKLİYORUM”

Yahya Kaptan’daki ağaç eylemini de değerlendiren Ünlü, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Tramvay projesi, Kocaeli’ye mal olmuş bir projedir. Ben bu çalışmayı destekliyorum. Burada sökülen ağaçlara tepki gösterenler merak etmesin, o ağaçlar başka yere götürülerek dikildi. Bu konun takipçisi olduk ve bunu gördük” dedi. Son olarak cami müezzini Recep Dikilitaş ile ilgili açıklamalara değinen Ünlü, “Bu konu çok büyütüldü ve bir kesim bundan beslenerek yapay gündem yarattı. Kocaeli’nin gündemi bu değildir. STK’ların gösterdikleri aynı hassasiyetlerini şehit cenazelerine, toplumsal olaylara da göstermelerini istiyoruz. Yapay gündem maddeleri ile kentin gündemini farklı yerlere çekmeye çalışmasınlar” diye konuştu.


Kocaeli Gazetesi 


Geri Dön