20 / 04 / 2024

Aydın Yimpaş binası sağlık kompleksine dönüşüyor!

Aydın Yimpaş binası sağlık kompleksine dönüşüyor!

Sağlık Bakanlığı tarafından Aydın'da bulunan yıllardır kaba inşaat halinde bekleyen Yimpaş binası yeni görünümüne kavuşuyor. Bina, 7 milyon liralık yatırımla sağlık kompleksine dönüştürülüyor.



Sağlık Bakanlığı, Aydın-İzmir Karayolu üzerindde yer alan kaba inşaat halindeki 6 katlı Yimpaş binasını yeni görünümüne kavuşturacak. Geçen yıl ihaleye çıkan sağlık kompleksi için ihaleyi yaklaşık 27 milyon liraya kazanan firma çalışmalara başladı. 


AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, kompleks içerisinde Kamu Hastaneleri Birliği 

Genel Sekreterliği, II Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, 50 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile 112 Komuta Merkezi'nin bulunacağını söyledi.


Erdem, yeni bina ile ilgili, "Yimpaş binası, yıllardır ucube gibi bekliyordu. Girişimlerim sonucu Yimpaş yetkilileri, vergi borçları karşılığında bu binayı Mâliyeye verdi. Daha sonra bina, Sağlık Bakanlığı'na geçti. Kötü görüntü oluşturan binanın, sağlık kompleksine dönüştürülmesi için elimden geleni yaptım, bizzat takipçisi oldum. Sonuç itibariyle bakanlığımız, geçen yıl ihaleye çıktı. Bina için yeni proje yapıldı. Orada Sağlık Bakanlığı'na bağlı birimler toplanacak. Yaklaşık 27 milyonluk bir yatırım. Kompleks tamamlandığında, Yimpaş binasının kötü görüntüsü ortadan kalkmış, Aydın da iyi bir hizmete kavuşmuş olacak. Buna vesile olduğum için çok mutluyum" şeklinde konuştu.



Aydın Hedef Gazetesi


Geri Dön