26 / 04 / 2024

Aydın'a 800 yataklı şehir hastanesi geliyor!

Aydın'a 800 yataklı şehir hastanesi geliyor!

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, kente yapılacak olan 800 yataklı şehir hastanesi için hazırlıkların tamamlandığını ve ihalenin Mart 2017'ye kadar yapılacağını müjdeledi.




AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, kente yapılacak olan 800 yataklı şehir hastanesi için hazırlıkların tamamlandığını ve ihalenin Mart 2017'ye kadar yapılacağını müjdeledi. Şehir hastanesinin Aydın'a değer katacağını belirten Erdem, "Aydın Şehir Hastanesi 800 yatak kapasiteli olarak Efeler Şevketiye Mahallesi'ne yapılacak. Hastanenin projesi, arsa süreçleri tamamlandı.

Proje şu an onay için Kalkınma Bakanlığı'na sunuldu.

Kısa sürede onay almasını bekliyoruz. Sağlık Bakanlığı tarafından ihalenin en geç Mart 2017'ye kadar yapılacağını düşünüyoruz. Yatırım kamu-özel sektör işbirliğiyle gerçekleşecek. Şehir hastanelerine karşı hassasiyetinden dolayı Cumhurbaşkanımızı yürekten alkışlıyoruz" dedi.


7 katlı olarak inşa edilecek


Yaklaşık 150 milyona mal olacak şehir hastanesi, 7 katlı 4 bina ve 3 katlı ameliyathane, yoğun bakım ve acil binasından oluşacak. Hastane tamamlandığında genel kliniklerin yanında onkoloji, kemoterapi, anjiyografi, erişkin yoğun bakım, kvc yoğun bakım, fizyoterapi, genetik hastalıklar merkezi, nükleer tıp, hemodiyaliz ve hiperbarik gibi özellikli birimlerle de hizmet verecek.



Yeni Asır


Geri Dön