25 / 04 / 2024

Aydın'a Gıda Serbest Bölgesi kurulacak!

Aydın'a Gıda Serbest Bölgesi kurulacak!

AYSO Başkanı Mehmet Yunus Şahin, “Vergi muafiyetinden ucuz enerjiye kadar birçok imkan sunacak olan Gıda Serbest Bölgesi yatırımcıları Aydın’a getirecek” dedi.



Aydın Sanayi Odası (AYSO) Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın ve Ege Bölgesi ekonomisine katkı sağlayacak olan Türkiye'nin ilk "Gıda Serbest Bölgesi"nin Aydın'a kurulacağını açıkladı. Aydın Sanayi Odası'nın meclis toplantısında konuşan Şahin, Aydın Gıda Serbest Bölgesi projesini ilk kez açıkladı. ASTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde bin 500 dönümlük arazi üzerine kurulacak bölgenin Aydın ekonomisine yön vereceğini belirten Şahin, "2001'den sonra ülkemizde kurulmayan serbest ticaret bölgelerinin 22'ncisini, Türkiye'nin ilk Gıda Serbest Ticaret Bölgesi'ni Aydın'a kuracağız. Vergi muafiyetlerinden ucuz enerjiye kadar birçok imkan sunacak olan Aydın Gıda Serbest Bölgesi, kısa sürede Aydın ile özdeşleşecek ve yatırımcıların odak noktası olacak" dedi. 


10 bin kişiye istihdam 


Şahin, "Bu bölge, Aydın ve Ege ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Güney Ege'nin gıda ticaretinde yurtdışına çıkış kapısı olacak. Aydın için önemli gıda ürünlerinin işlenmesinin yanında, tarıma dayalı Aydın sanayisinin rekabet gücü yüksek olan, gıda teknolojileri ve tarım makineleriyle nitelikli ve yüksek teknolojili ürünlerin üretildiği bir üs olacak" diye konuştu. Şahin, Aydın Gıda Serbest Bölgesi'nin, 10 yılda Aydın'ın ihracatını 5 milyar dolara çıkaracağını ve 10 bin kişiye istihdam sağlayacağını dile getirdi. Şahin, Aydın Gıda Serbest Bölge AŞ'nin kurulacağını söylerken, "Bu şirket yönetiminde yer almaları için TOBB, ASTİM OSB, ilimizdeki oda ve borsalar ve Ege İhracatçı Birliği ile bir araya geleceğiz. Birlik ve beraberlik içinde, Ekonomi Bakanlığı, Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü'ne fizibilite raporuyla başvuracağız. Kesin kararı Bakanlar Kurulu verecek" dedi. 


Yeni Asır


Geri Dön