19 / 04 / 2024

Aydın'a havalimanı yapılmamasına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

Aydın'a havalimanı yapılmamasına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Aydın İline havalimanı yapılmamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Baydar sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..



Aydın a havalimanı yapılmamasına ilişkin soru önergesi hazırlandı!


CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Aydın İline havalimanı yapılmamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Baydar sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Baydar önergesinde "Türkiye’de mevcut 55 havalimanı yanına, 10 havalimanın daha yapılacağı açıklandı. Böylelikle ülkedeki toplam havalimanı sayısı 65’e çıkacak. Yapılacağı açıklanan havalimanlarının arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi olan Rize ve Türkiye’de en az nüfusa sahip iller de bulunmakta. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğa’ın memleketi olan Rize’de yapılacak olan havalimanı, büyük masraflarla, deniz doldurularak inşa edilecek. Tüm bunlara rağmen turizm, tarım, enerji üretimi gibi alanlarda önemli bir yere sahip bir büyük şehir olan Aydın’a yine havalimanı reva görülmemiştir." diyerek 3 soru sordu.


Baydar'ın soruları


1) Nüfusu Aydın nüfusunun onda biri kadar olan illere bile havalimanı yapılması planlanırken, hangi gerekçelerle Aydın yeni havalimanı yapılacak iller arasına alınmamıştır?


2) Havalimanı yapma önceliğiniz nüfusu az olan illeri mi kapsamaktadır?


3) Yoksa AKP’ye verilen oy oranına göre mi havalimanı yapılacak iller belirlenmektedir?




Geri Dön