23 / 04 / 2024

Aydın'da 20 milyon TL'ye termal tesis!

Aydın'da 20 milyon TL'ye termal tesis!

Aydın’ın eski Belediye Başkanı Hüseyin Aksu, Germencik ilçesine bağlı Mursallı beldesinde yaklaşık 20 milyon lira tutarında yatırımla termal tesis kurmak için çalışma başlattı



Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydın’ın yer altı ve yer üstü zenginlikleri bakımından dünyanın sayılı bölgelerinden biri olduğunu ifade etti.

Bu zenginliklerden birinin de jeotermal kaynakları olduğunu belirten Aksu, bu zenginliği değerlendirmek üzere Germencik ilçesine bağlı Mursallı beldesinde termal tesis kurmayı planladıklarını bildirdi.

Aksu, Magnesia Ekolojik Tarım Turizm Bölgesi içerisinde 15-20 dönüm alanda termal rezidans yatırımı yapmayı planladıklarını kaydederek, "Yatırımın maliyeti yaklaşık 20 milyon lira. Buraya dünyada eşi olmayan özelliklere sahip büyük bir merkez kurulmasını planlanıyoruz. Bu merkezin tümünün bizler tarafından yapılması mümkün değil. Biz öncülüğünü yapıyoruz. İlk yatırımı biz yapıyoruz. Yatırımcıların buraya akacağını biliyoruz" diye konuştu.

-"AYDIN CAZİBE MERKEZİ OLACAK"-

Yatırımcıların bu bölgede yapılacak yatırımın ne kadar kazançlı olduğunu fark ettiklerinde, milyarlarca avro yatırımın gerçekleşeceğini hep birlikte göreceklerini ifade eden Aksu, şunları söyledi:
"Benzer cazibe merkezleri dünyanın çoğu yerinde var. Bizim buradaki yapacağımız bu dev yatırımlar Aydın’a büyük kazanç sağlayacak. Ekolojik tarım, organik tarım ve turizm planladık. Bunun tüm unsurlarını bir araya getireceğiz. Burayı bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Bu yatırımın, burasının ekonomik yaşamını değiştireceğini söyleyebilirim. İşsizlik yönünden çok önemli bir çare olacağını, Aydın’ın siyasal yaşamdaki yerini daha da önemli bir hale getireceğini, Aydın’ın sosyal ve kültürel yaşamının katlayarak büyüteceğini düşünüyoruz. Aydın’ın hem kazancını artıracak hem de prestijini artıracak bir yatırım. Hem burada hem de Aydın’ın Buharkent ilçesinde bu projenin benzerini yapmaya çalışıyoruz."

-"DOĞUDA VE BATIDA İKİ PIRLANTA"-

Aksu, böylece Aydın’ın doğusuna ve batısına iki pırlanta dikeceklerini vurgulayarak, projeler hayata geçtikten sonra bu tür projelerin Aydın’ın her yerinde hayata geçmeye başlayacağını, Aydın’ın bir termal koridora dönüşeceğini kaydetti.

Bu yatırımlarla Aydın’ın dünyaca tanınır bir kent hale geleceğini dile getiren Aksu, şöyle devam etti:
"Aydın bir marka olacak, tüm dünya ismini duyacak. Şu an temelini kazmaya başladığımız, yakında inşaatına başlayacağımız iki tane 18’er kattan 7 yıldızlı ikiz otel yapacağız. Ayrıca daireler yapacağız. Vatandaşlar oradan faydalanacak. Bu arazi üzerinde organik termal serası kuracağız. Burada yaklaşık 300 aile faydalanacak. Büyük bir spor sağlık merkezi adı altında büyük bir tesis kurulacak. Ekoloji parkı, Aquapark, akvaryum, bir botanik parkı, kongre merkezi, termal rezidans konutları, ihtisas hastaneleri kompleksi, fuar alanı, hayvanat bahçesi, moto-kros pisti, organik incir ve zeytin bahçeleri, organik tarım sertifika merkezi, organik ürünler pazarı gibi çok sayıda merkezler yer alacak.

Bu projenin ekonomik katkısı sadece Mursallı’ya sadece Germencik’e değil, Aydın’a, Türkiye’ye getirisi çok büyük olacak. Bu tür projeler hayal değil. Hayata geçtikten sonra herkes görecek Aydın’ın bir termal turizm kenti haline gelmesi hiç hayal değil, başta herkesin hayal olarak düşündüğü bu projeler hayata geçtikten sonra görülecek. 18 ayda bunları bitirmeyi planlıyoruz. Amacımız bu projeleri en kısa zamanda hayata geçirmektir."

Mursallı Belediye Başkanı Hayri Altay da yatırımların beldeyi ihya edeceğini belirterek, hem sosyal, hem ekonomik açıdan katkı sağlayacak projenin bir an önce hayata geçmesini beklediklerini söyledi.
AA


Geri Dön