25 / 04 / 2024

Aydın'da depreme duyarlılık sergisi açıldı!

Aydın'da depreme duyarlılık sergisi açıldı!

Aydın ın Efeler İlçesi'nde 17 Ağustos Depremi'nin 15. yıldönümü dolayısıyla "Depreme Duyarlılık" sergisi açıldı. Deprem felaketinin 250 adet fotoğraf ile anlatıldığı sergi, 20 Ağustos'a kadar görülebilecek.




Efeler Belediyesi, Efeler Kent Konseyi ve İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şubesi işbirliğinde "Depreme Duyarlılık" sergisi açıldı. Aydın Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde, 17 Ağustos Depremi'nin yıldönümü nedeniyle açılan sergiye, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Efeler Kent Konseyi Başkanı Tuncay Erdemir, İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şube Başkanı Mutlu Bilgin, Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Sümran Ünal ve davetliler katıldı. 


"DEPREME KARŞI DUYARLI OLMALIYIZ"

 Açılış öncesinde açıklamalarda bulunan İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şube Başkanı Mutlu Bilgin, Marmara Depremi'nin üzerinden 15 yılın geçtiğini hatırlatarak, depreme karşı duyarlı olunması gerektiğini söyledi. 

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan da, "17 Ağustos Depremi'nin üzerinden 15 yıl geçti. Hepimiz ulusça büyük acı yaşadık. Tabi ki depremi bizzat yaşayanların acısı, dün gibi tazedir. Gönül kırmızı kurdelenin yer aldığı sergileri açmak istiyor. Ama deprem, ülkemizin, bölgemizin, özellikle de Aydın ilimizin bir gerçeğidir. Yılların birikimi sonucunda geldiğimiz şu noktada, inşaatlarımızın, yapılarımızın 6,5 ve üzeri büyüklükte yaşanacak bir deprem karşısında, yine büyük acıların ve felaketlerin yaşanacağı da bir gerçektir. Depreme karşı duyarlı olmalıyız. Deprem esnasında nelerin yapılması gerektiğini öğrenmek ve bilmek kayıpları, acıları mutlaka azaltacaktır. Bizleri uyarması, ibret olması yönüyle de bu tür sergilerin açılması ihtiyaçtır" diye konuştu. 



Aydın Hedef Gazetesi




Geri Dön