20 / 04 / 2024

Aydın'da hastaneler deprem riski taşıyor!

Aydın'da hastaneler deprem riski taşıyor!

İnşaat Mühendisleri Aydın Şube Başkanı Ahmet Ünveren, Aydın'da, en riskli binalar arasında Aydın Devlet Hastanesi, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi ve ADÜ Kredi Yurtlar Kurumu binalarının bulunduğunu söyledi...




İnşaat Mühendisleri Aydın Şube Başkanı Ahmet Ünveren, Aydın'da 2000 yılından önce inşa edilen yapıların olası bir depremde tehlike arz ettiğini belirterek, en riskli binalar arasında Aydın Devlet Hastanesi, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi ve ADÜ Kredi Yurtlar Kurumu binalarının bulunduğunu savundu.

Recep Yazıcıoğlu Sergi Salonundaki deprem bilgilendirme sergi açılışında konuşan Aydın İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ünveren, ciddi uyarılarda bulundu. Aydın'ın deprem senaryosunun hazır olmadığını ve olası bir depremde ciddi  sıkıntılara sebep olacağını kaydeden Ünveren," 2000 yılından sonra Aydın'da yapılan binalar eskisine göre depreme karşı dayanıklı. Şu andaki yapı stogumuzun en az % 40'ının taranması gerekiyor. Bunlardan en az yüzde 10'unun da yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor.
%30'unun da güçlendirilmesi gerekiyor. Şu anda İl Afet Müdürlüğü ve belediyeler deprem senaryolarını hazırlamış değiller. Hangi mahalleler çok daha riskli, olası bir depremde hangi mahalleler çok daha hasar alacak bu konuda çok yaklaşık bilebiliyoruz. Matematiksel bilgi yok. Sadece 2000 yılından önce yapılıp yapılmadığını bilebiliyoruz. Kentsel dönüşüm mevcut binaların daha çabuk taranmasını sağlayacak. Yüzde 40 oran yüzde 20'lere çekilebilir" dedi.

Haber Ekspres

Geri Dön