26 / 04 / 2024

Aydın'da Hazine'ye ait tarım arazileri satılıyor!

Aydın'da Hazine'ye ait tarım arazileri satılıyor!

Aydın Defterdarlığı, Hazine'ye ait tarım arazilerini satışa çıkardı. Buraları en az üç yıldır tarım arazisi olarak kiralayan ve kiraları devam edenlere satılacak. Son müracaat tarihi ise 28 Nisan 2014 olarak belirlendi...




Aydın Defterdarlığı, Hazine'ye ait tarım arazilerini satışa çıkardı. Buraları en az üç yıldır tarım arazisi olarak kiralayan ve kiraları devam edenlere satılacak. Son müracaat tarihi ise 28 Nisan 2014 olarak belirlendi.


Konuyla ilgili olarak Aydın Defterdarlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: "Belediye ve mücavir alan sınırları dışında bulunan tarım arazileri, kamu hizmetine ayrılmamış veya bu amaçla kullanılmayan, belediye ve mücavir alan sınırları dışında kamu kurum ve kuruluşlarının hazırladıkları planlarda tarımsal amaca ayrılan, deniz kıyı kenar çizgisinden 5 bin metre uzaklıkta olan, tabii ve suni göl kıyı kenar çizgisinden 500 metre uzaklıkta olan, içme suyu amaçlı barajların mutlak ve kısa mesafeli koruma alanları dışında kalan, özel kanunlar kapsamında değerlendirilmesi gerekmeyen, kadastrosu yapılmış olan Hazine'ye ait tarım arazileri satışa çıkarılıyor. Tarım arazilerinin satışında satış bedeli, rayiç bedelin yüzde 50'sinin peşin ödenmesinde yüzde 20 indirim, satış bedelinin en az yarısının ödenmesinde yüzde 10 indirim, 6 yıl 12 eşit faizsiz taksit, son beş yıl için tahsil edilen ecrimisil ve kira bedeli satış bedelinden mahsup imkanı bulunmaktadır. Satın alma hakkından, 31 Aralık 2011 tarihi itibariyle en az üç yıldan beri kiralayan ve kira sözleşmesi halen devam eden kiracılarla 31 Aralık 2011 tarihi itibariyle en az üç yıldan beri tarımsal amaçlı kullanan ve kullanımı halen devam eden kullanıcılar, hissedarları, idarece tespit ve tebliğ edilen satış bedelini itiraz etmeksizin kabul etmeleri şartlarıyla doğrudan yararlanabilecektir."


Haber Aktüel


Geri Dön