28 / 03 / 2024

Aydın'da iki eğitim kampüsü kurulacak!

Aydın'da iki eğitim kampüsü kurulacak!

Aydın'daki liseler, kentte oluşturulacak iki eğitim kampüsünde bir çatı altında birleştirilecek. Çeştepe ve Kardeşköy'de kurulacak iki eğitim kampüsünde yurtlar, ortak laboratuvar alanları ile konferans salonları da bulunacak.




İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, düzenlediği toplantıda kentteki liseleri bir çatı altında buluşturacak eğitim kampüslerine ilişkin çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Töre, Aydın-Muğla karayolu üzerinde Çeştepe beldesinde 9 bin 730 öğrencinin eğitim göreceği kampüs kuracaklarını, kampüsün içinde yurtlar, ortak laboratuvar alanları ve konferans salonları bulunacağını söyledi. 


Kardeşköy kampüsü için de proje yarışmasının sonuçlandığını anlatan Töre, buraya da güzel bir kampüs kazandıracaklarını ifade etti. Töre,  2014 yılında 12 yıllık zorunlu eğitimde merkez ve ilçelerde sıralarda iki yerine tek öğrencinin oturmasını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.


 Aydın İl Özel İdaresi'nden son 10 desteği 2 yılda aldıklarını, bütçelerinin 83 milyon lira olduğunu kaydeden Töre, kentte görev yaptığı sürece en büyük hayallerinden birinin, otistik çocuklar köyünü oluşturmak olduğunu dile getirdi.


Töre, otistik çocukları zaman zaman ziyaret ettiğine işaret ederek, "Aydın'da otizm köyünün eksiklik olduğunu düşünüyorum. Otistik çocukların aileleri için bu çocukları yetiştirmek büyük sıkıntı oluyor. Aydın'daki en büyük hayalim otizm köyü kurmak" dedi.


 Aydın'da eğitime destek veren 91 hayırseverin tespit edildiğine değinen Töre, "Aydın'da eğitime gönül ve destek vermiş 91 hayırseverimizi tanıtan bir albüm hazırlıyoruz. Albümün ismi Aydınımızın Aydınlık Yüzleri olacak. Bu albüm ile birlikte vatandaş-devlet destekli olarak hayalini kurduğum otizm köyünün temelini atabileceğimize inanıyorum" diye konuştu.


Aydın Valisi Kerem Al da kentin son beş yılda sınavlarda hep ilk beş içinde olduğuna dikkati çekerek, "Bu sıralamayı daha yukarıya çekmek istiyoruz. Aydın'daki eğitim projelerini gördükçe insanın tekrardan okuyası geliyor. Neden bu zamanda okumuyorum diye hayıflanıyor. Amacımız artık yerel projeler değil, ulusal projeler olacak" dedi.


AA


Geri Dön