19 / 04 / 2024

Aydın'da inşaat sektörü temsilcileri bir araya geldi!

Aydın'da inşaat sektörü temsilcileri bir araya geldi!

Aydın Ticaret Odası (AYTO), Aymendo Tesislerinde düzenlediği toplantıda inşaat sektörünün tüm taraflarını bir araya getirdi. Toplantıya 250 üye katıldı.



-AYTO'ya inşaat sektöründen kayıtlı 250 üyenin katıldığı toplantı. Vali Erol Ayyıldız, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü M. Talıa Al, SGK İl Müdürü Rıfat Kocaoğlu. Efeler Belediyesi İmar Müdürü Tamer Toyran, AYTO Başkanı Hakan Ülken, AYTO Yönetim Kurulu ve AYTO 11. Meslek Komitesi Üyelerinin katılımı ile genişletilmiş meslek komitesi düzenlendi. 


AYTO üyeleri olarak aile içi istişare etmek üzere bir araya gelindiğini belirterek konuşmasına başlayan AYTO Başkanı Hakan Ülken, AYTO üyeleri ile istişare halinde olmayı, sektörel sorunları tespit etmeye ve sorunların çözümüne yönelik adımlar atmayı hedeflerini belirterek sektörün tüm taraflarını bir araya getirdiklerini ifade etti. Başkan Ülken, "Bugün bu toplantıda bugüne kadar yaptıklarımızı, yapamadıklarımızı ortaya dökelim, yapamadıklarımızın nedenlerini ortaya koyalım, ayrıca komitemizin taleplerini ve sektörel sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalara gayret gösterdiğimiz bu dönemde hala daha göremediğimiz problemler varsa bu problemleri sizden dinleyelim istiyoruz" dedi. 


ODALAR NE İŞE YARAR? 

Başkan Ülken, bugüne kadar odalar ne işe yarar? diye sorulduğunu ifade ederek " Bu sorusunun en güzel cevabı şudur; Odalar, üyelerinin hak ve menfaatlerini korumak onların ekonomilerini ve ticaretlerini geliştirip ekonominin büyümesi adına faaliyetlerde bulunur. Üyesinin sorununu bilmeyen, üyesi ile hemhal olmayan üyesinden kopuk bir oda üyesinin sorunu hakkında bilgi sahibi olması mümkün değildir. Dolayısıyla bu yönde de çalışma yapamaz. Oda üyeleri ile istişare halinde olacak, onlarla konuşacak, sektörün problemlerini tanımlayacak, ondan sonra sorunların çözüm merci neresi ise baskı grubu rolü oynayacak" diye konuştu. Başkan Ülken'in konuşmasının ardından Aydın Ticaret Odası'mn 5 Mayıs 2013'den bu güne faaliyetlerini içeren kısa bir tanıtım video gösterimi yapıldı. Daha sonra AYTO'ya inşaat sektöründen kayıtlı üyelerin bulunduğu 11. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Helvacı 5. Mayıs.2013'den bugüne 11. Meslek Komitesinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. 


"SİZLERİN EMRİNDE VE HİZMETİNDEYİZ" 


Toplantıda konuşan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan "Bugün inşaat sektörünün bir araya geldiği bir toplantıdayız. Efeler Belediyesi olarak biz sizlerle kendimizi bir aile olarak varsayıyoruz, eleştirileriniz ve önerilerinize her zaman açığız. Sizlerin emrinde ve hizmetinde olduğumuzun bilinmesini istiyoruz" dedi. Aydın Valisi Erol Ayyıldız ise sektörel anlamda hareket etmenin sektöre olumlu katkılar sağlayacağını belirterek "Bir elin nesi var iki elin sesi var yada birlikten kuvvet doğar mantığı ile hareket edildiğinde, problemlere bu şekilde yaklaştığınızda bir süre sonra devasa büyüklükte görülen problemlerin çözüldüğünü görürsünüz" dedi. Vali Ayyıldız, mevzuat çalışmalarında en etkin kesimin sivil toplum örgütleri olduğunu ifade ederek "Mevzuat çalışmalarında en etkin kesimin sivil toplum örgütleri olduğunu araştırdığınızda görürsünüz. Çünkü sektörü en iyi bilen orada mevzuatı çıkaracak olan bürokrat değil sektörün içerisinde olan sizlersiniz. Bu toplantı bu bakımdan çok önemli" diye konuştu. Toplantının bitiminde yapılan anket çalışmasında Efeler Belediyesi, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile yaşanan sektörel sorunların yanı sıra Komite çalışmalarına ve AYTO çalışmalarına ilişkin sorulan sorular üyeler tarafından yanıtlandı.


Aydın Hedef Gazetesi



Geri Dön