28 / 03 / 2024

Aydın'da kiralık ev bulunmuyor!

Aydın'da kiralık ev bulunmuyor!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Aydın'da kiralık ev bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Yeterli evin olmaması ev arayan kiracıları zor durumda bırakıyor.



Artan emlak ve kira artışına rağmen, yaklaşık 2 bini aşkın memurun tayin edilmesi, öğrencilerin üniversite kazanması ve çiftlerin evlenmek için yaz aylarını seçmesi gibi nedenlerden dolayı, Aydın'da sayılı miktarda olan kiralık evlere talep gün geçtikçe artıyor. 


Bu kadar yoğun talep karşısında yeterli evin olmaması ev arayan kiracıları ne yazık ki zor durumda bırakıyor. Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Güneş Emlak ortakları durumun hiçte iç açıcı olmadığını her sene bu aylarda kiraya vermek için ellerinde en az 25-30 daire bulunduğunu fakat bu sene en fazla haftada 1 yada 2 daire sahibinin evini kiraya vermek için geldiğini söylüyorlar. Aydın'a göçün oldukça fazla olduğunu vurgulayan emlakçılar kiralık ev olmamasının nedenlerini şöyle sıralıyorlar;" Aydın Doğu illerden çok göç olan bir şehir oldu, bir de yaz aylarında düğünlerin artması, üniversite kazanan öğrencilerin ev tutma telaşı, kentsel dönüşüm ve memurların tayinlerinin bu aylara denk gelmesi kiralık ev sıkıntısını her geçen gün daha da arttırmakta. Geçen yıl bu aylarda elimizde 2530 tane kiralık konut olurdu. Fakat bu sene haftada 1 yada 2 ev geliyor. Onlarda hemen tutuluyor. Kiralık ev fiyatları da geçen yıla oranla çok arttı. Geçen yıl 600 TL'ye verdiğimiz evi bu sene 850-900 TL'ye veriyoruz. 


Mücadele Gazetesi



Geri Dön