23 / 04 / 2024

Aydın'da orman yangını çıktı!

Aydın'da orman yangını çıktı!

Didim'in Akbük beldesinde otluk alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle ormana sıçrayan yangının, yerleşim yerlerine ulaşmadan kontrol altına alınmasına çalışılıyor, Akbük Belediyesi, hoparlörlerle site sakinlerini evlerini boşaltmaları konusunda uyarıyor.




Didim'e bağlı Akbük beldesinde otluk alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle ormana sıçrayan yangının, yerleşim yerlerine ulaşmadan kontrol altına alınmasına çalışılıyor.


Özçelik Sitesi yakınlarındaki otluk alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle ormana sıçradı.


Aydın ve Muğla orman işletme müdürlükleri ile itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangının, vatandaşların da yardımıyla yerleşim yerlerine ulaşmadan kontrol altına alınması için mücadele ediliyor.


Akbük Belediyesi, hoparlörlerle site sakinlerini evlerini boşaltmaları konusunda uyarıyor.


Belediye Başkanı Erçin Sandalcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl da aynı dönemde site yakınlarında orman yangını çıktığını hatırlatarak, "Tüm ekipler seferber olarak yangını söndürmek için gayret harcıyor. Rüzgarın olması, yangın söndürme çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Yangının yerleşim yerlerine zarar vermeden kontrol altına alınıp söndürülmesi için elimizden gelen herşeyi yapıyoruz" dedi.


AA


Geri Dön