25 / 04 / 2024

Aydın'da otizmli çocuklar için okul yapılacak!

Aydın'da otizmli çocuklar için okul yapılacak!

Aydın Ticaret Borsası ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle otizm ve down sendromlu çocuklar için yapılacak eğitim kampusü için mutlu sona gelindi.



Aydın Valiliği tarafından eğitim kampusü yapılmak üzere Efeler Umurlu Mahallesi Serçeköy Bölük İrimi mevkiindeki hazine arazisi Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edildi. Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, ilk etapta sağlayacakları 150 bin liralık destekle projenin hazırlanıp eğitim kampusünün temelini 6 ay içerisinde atmayı planladıklarını söyledi. 


Atölyeler bulunacak

Projede emeği geçen Vali Erol Ayyıldız ve borsa yetkililerine teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise "Aydın Ticaret Borsası ile Müdürlüğümüz arasında imzalanan protokol ile Aydınlı çocuklarımızın kavuşacağı dev bir proje hayata geçiriliyor. Aydın'ı otizm okuluna kavuşturacağız. Bu okul ile birlikte otizmli çocuklarımızın iş edinme yeteneklerini ortaya çıkaracak ve onların kendilerini iyi hissedecekleri bir ortam oluşturacağız. İş atölyelerinin de bulunacağı okula ait projede mutlu sona geldik. Kampus Aydın'a hayırlı olsun" diye konuştu. 


Yeni Asır


Geri Dön