19 / 04 / 2024

Aydın'daki ASTİM kavşağı inşaatı meclis gündeminde!

Aydın'daki ASTİM kavşağı inşaatı meclis gündeminde!

Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Aydın'daki bir kavşak inşaatı ile ilgili soru önergesi hazırladı. Depboylu sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a iletti..



Aydın daki ASTİM kavşağı inşaatı meclis gündeminde!


Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Aydın'daki bir kavşak inşaatı ile ilgili soru önergesi hazırladı. Depboylu sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a iletti.


Depboylu önergesinde "Seçim bölgem olan Aydın ilimizde büyükşehir belediyesi tarafından ihale edilen Denizli-İzmir hattındaki ASTİM kavşağı inşaatı 5 ayda bitirilmesi planlanırken yapısal problemler sebebiyle 9 ayda hala tamamlanamamıştır.


Normalde  İzmir  Limanına ulaşım sebebiyle yüksek tonajlı araçların yoğun olarak kullanıldığı özellikle tatil döneminin gelmesi ile otobüs ve binek araç trafik yoğunluğunun artması sonucu tüm araç kullanıcıları çok büyük sıkıntılar çekmektedir." dedi.


Yaşanılan sıkıntıların sadece Aydın'da oturan vatandaşlar tarafından çekilmediğini de dile getiren Depboylu "İzmir - Denizli hattında seyir halinde bulunan trafikteki herkes, dolayısıyla vatandaşlarımızın yanında yerli ve yabancı turistler de mağdur olmaktadır." diyerek 3 soru sordu.


Depboylu'nun soruları

1. Bakanlığınız devam eden inşaat için ne gibi denetlemeler yapmaktadır?

2. Kavşak inşaatının bir an önce bitirilmesi için yapılması gerekenler nelerdir?

3. İnşaat başlamadan önce yapılması gereken fizibilite çalışmaları bakanlığınızca uygun görülmüş müdür?






Geri Dön