26 / 04 / 2024

Aydınlatmada sıva altı armatür kullanın, sağlığınızdan olmayın!

Aydınlatmada sıva altı armatür kullanın, sağlığınızdan olmayın!

Gelişen teknolojilerle birlikte yaşamımıza giren pek çok ürünü kontrol edebilmemiz, vücudumuzda yapabileceği olumsuz etkileri gözlemleyebilme şansımız pek fazla olmuyor. Aydınlatmada sıva altı armatür kullanın, sağlığınızdan olmayın.



Gereksinim duyulan dekoratif bir aydınlatma aparatı mıdır yoksa sürekli maruz kalınan ışık kaynağında tasarruf ediyoruz derken sağlımızdan mı oluyoruz? Aydınlatma sektörünün çevreci ürünleriyle öne çıkan firmalarından Özcan Aydınlatma’nın kurucusu Yaşar Demir, özellikle bu konuda tüketiciye uyarıda bulunurken LED teknolojili sıva altı (downlight ) lambaların daha az enerji ile daha aydınlık ve sağlıklı aydınlatma sağlayacağını vurguluyor.


Çoğu tüketicinin kullandığı aydınlatmadan yayılan radyasyonun farkında bile olmadığını dile getiren Özcan Aydınlatma kurucusu Yaşar Demir, bilinen eski tip lambaların radyasyonun sıfır, tasarruflu lambaların ise 20 santimetrelik alan içinde yaydığı radyasyonun 10-15 birim arasında değiştiğini belirtirken,

Elektronik Aydınlatma sistemi ile ışık yaymak için gaz veya civa’ya ihtiyaç duymayan, radyasyon yayımı sıfır olan Led Ampül kullanılmasının şart olduğuna dikkat çekiyor.

Tasarruflu ampullerin bedenimizde elektrik sinyallerinin taşındığı sinirler üzerinde akımlar meydana getirerek sinirleri uyardığını ve kasları etkilediğini söyleyen  Yaşar Demir, özellikle büyük odalı evlerde Sıva altı (downlight) LED armatürlerin tercih edilmesi gerektiğini vurgularak sıva altı (downlight)   ampul kullanmanın avantajlarını şöyle sıralıyor.

-       Daha az ısı üretimi

-       Daha uzun ömürlü

-       Tavana gömülü olduğu için yalıtımı ve yanıcı madde konusunda daha güvenli

-       Daha geniş bir alanı aydınlatma olanağı



Geri Dön