19 / 04 / 2024

Aydınlı Grup, güneş enerjisiyle elektrik üretecek!

Aydınlı Grup, güneş enerjisiyle elektrik üretecek!

Tekstilci Aydınlı Grubuna bağlı Aydınlı Yapının Haramiderede 2009da inşaatına başladığı ve Türkiyenin güneş enerjisiyle elektrik üretecek ilk konut projesi olan Solarkent, Nisanda teslim ediliyor



Site içinden Avcılar metrobüs istasyonuna ücretsiz servis sunulacak 866 konutluk projede kalan 39 adet 2+1 ve 3+1 daire, 236 bin lira ile 298 bin lira arasında fiyatlarla satışa sunuluyor.

Konutların neredeyse tamamının satıldığını söyleyen Solarkent Proje Koordinatörü Alpay Çepni, Solarkent, maksimum tasarruflu, A+ enerji sınıfı bir proje. 1.2 milyon dolar ekstra yatırımla depreme karşı üstün bir yapı kalitesi sağladık. İstanbulun her noktasına rahat ulaşım olanağı sunuyoruz. Sitedeki anaokulu ve kreş için Okyanus Koleji ile anlaşma imzaladık dedi.

Gölgeleme alanı üzerinde yer alacak ve her biri 220 w olan panellerden 2 bin 600 adet kullanılarak, yılda ortalama 780 bin kWh enerji üretilecek projede, ortalama 550 kW kurulu gücü olan santral kurulacak. Solar panellerle üretilen ortak alanlarda kullanılacak elektrikle minimum aidat sağlanacak projede fore kazık, radye temel ve tünel kalıp sistemleri ile deprem güvenliği sağlanacak. Yüzde 70 yeşil alandan oluşan projede üstü açılır-kapanır havuz, kadınlara özel havuz, fitness center, SPA, basketbol, voleybol ve futbol sahası, tenis kortu, yağmur suyu depolama tesisi, 24 saat güvenlik, 1.030 araçlık kapalı otopark yer alıyor.
Vatan/Nihal YUVACAN


Geri Dön