24 / 04 / 2024

Aydınlı Grup ve Eroğlu Holding sahiplerinin mal varlıklarına el konuldu!

Aydınlı Grup ve Eroğlu Holding sahiplerinin mal varlıklarına el konuldu!

FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik baskınlarda aralarında Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'nın da bulunduğu çok sayıda şirkette arama yapılıyor. Savcılık, haklarında gözaltı kararı verilen işadamlarının mal varlıklarına el konulması kararı verdi.



FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik 18 ilde yapılan sabah baskınlarında aralarında Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'nın da bulunduğu çok sayıda şirkette arama yapılıyor. 187 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.Listesinin bir numarasında TUSKON Başkanı Rızanur Meral var. 


Savcılık, haklarında gözaltı kararı verilen işadamlarının mal varlıklarına el konulması kararı verdi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İsmail Uçar tarafından koordine edilen soruşturmada, 18 ilde farklı adreslere eş zamanlı baskınlar yapıldı.


1000 polisin katıldığı baskınlarda şirketler ve diğer adresler didik didik aranıyor.


Anadolu Ajansı, TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Güllüoğlu Baklavaları'nın sahipleri Faruk Güllüoğlu ve Nejat Güllüoğlu'nun da aralarında bulunduğu 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı olduğunu bildiriyor. Ajans, gözaltı kararı verilen şüphelilerin bir kısmının TUSKON yönetiminde bulunduğu, bazılarının ise üye olduğunu aktarıyor.


Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'nda arama yapan polis, aynı anda söz konusu işadamlarının evlerini de arıyor. İhlas Haber Ajansı, polisin merkezi Bahçelievler'de bulunan Eroğlu Holding'e çevik kuvvet desteğiyle geldiğini bildiriyor.


Eroğlu Holding'ten operasyon açıklaması!


MAL VARLIKLARINA EL KONULDU


Anadolu Ajansı, hakkında gözaltı kararı bulunan 187 şüphelinin tüm malvarlıklarına el konulmasına karar verildiğini duyurdu.


TUSKON BAŞKANI BAŞ ŞÜPHELİ


Gözaltı listesinin ilk sırasında ise 2014 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'Yakında kimin inlerine girilecek göreceğiz' diye tehdit eden konuşması ile akıllarda yer edinen TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral bulunuyor. Meral'in konuşmasını ayakta alkışlayan ve sosyal medyadaki görüntülerde görülen çok sayıda işadamı da gözaltı listesinde... Rızanur Meral'in yurtdışına firar ettiği biliniyor.


Gözaltına alınan şüpheliler, 'terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütüne finans sağlamak'la suçlanıyor.


BAKLAVACI GÜLLÜOĞLU’NDAN AÇIKLAMA


Baklavacı Güllüoğlu’ndan bugünkü operasyonla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:


"Yönetim Kurulu Başkanı M. Nejat Güllü, başlatılan FETÖ/PYD soruşturması kapsamında bu sabah bilgisine başvurulmak üzere emniyet müdürlüğüne götürülmüştür. Yönetim Kurulu Başkanımız herhangi bir terör örgütü ya da terör örgütüne destek veren bir sivil toplum kuruluşunun yanında asla yer almamış  üstelik yer almayacak karakterde bir insandır. Yönetim Kurulu Başkanımız M. Nejat Güllü'nün en kısa sürede görevinin başına döneceğine inanıyoruz."


EROĞLU HOLDİNG’TEN AÇIKLAMA


Güllüoğlu'ndan sonra Eroğlu Holding de bir açıklama yayınladı:


"Bilindiği gibi Fettullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında mali şube ekipleri bir süredir çok sayıda şirkette aramalar yapmakta, çeşitli bilgi ve belgeleri incelemektedir. Sabah saatlerinde Eroğlu Holding binasının bir katında Yönetim Kurulu Başkanımızın geçmişte TUSKON’daki adından dolayı bir arama gerçekleştirilmiştir. Eroğlu Holding’in, ne soruşturmaya konu olan TUSKON ile ne de Fettullahçı Terör Örgütü’ne finans sağlayan herhangi bir kurumla ilişkisi bulunmamaktadır. Holding Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Nurettin Eroğlu TUSKON yönetiminde değildir, bu kuruluşla herhangi bir bağlantısı yoktur."


Milliyet



Aydınlı Grup ve Eroğlu Holding'e FETÖ operasyonu!



Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


İstanbul Mali Polisi bu sabah önemli bir operasyon yaptı. 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı bulunuyor. Anılan isimler arasında TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Güllüoğlu Baklavaları'nın sahipleri Faruk Güllü ve Nejat Güllü de var. AA'nın geçtiği haberde "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan 187 şüphelinin tüm mal varlıklarına el konulmasına karar verildi" denildi.


15 Temmuz Darbe girişiminin ardından FETÖ hakkında yürütülen soruşturma iş dünyasına da sıçradı. 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.


60 İSİM GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İsmail Uçar’ın koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında soruşturmaya sokulan 187 isimden, aralarında Faruk Güllü ile Nejat Güllü ve Ömer Faruk Kavurmacı’nın da bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı.


İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bu sabah erken saatlerden itibaren harekete geçti.


18 İLDE OPERASYON DÜZENLENDİ

Polis, 18 ilde 204 adrese operasyon düzenlendi ve adreslerde aramalar başlatıldı. Şüphelilerin işlediği iddia edilen suçlar ise şunlar: "Terör örgütüne üye olmak" ve "Terör örgütünün finansmanı olmak".


GÖZALTI KARARI VERİLEN İSİMLER

Hakkında gözaltı kararı verilen bazı isimler şöyle: TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Eroğlu Holding patronu Nurettin Eroğlu, Güllüoğlu Baklavaları’nın sahipleri Faruk Güllü ve Nejat Güllü.


204 ADRESTE ARAMA YAPILIYOR

Öte yandan İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları’nda aralarında bulunduğu 204 adreste eş zamanlı aramalar yapıldığı öğrenildi.


Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin bir kısmının TUSKON yönetiminde bulunduğu, bazılarının ise üye olduğu belirtildi. 


AA: MAL VARLIKLARINA EL KONULACAK

Anadolu Ajansı'nın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan 187 şüphelinin tüm malvarlıklarına el konulmasına karar verildi  


İSTANBUL'DA 204 ADRESTE OPERASYON

Operasyon kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,bu sabah Fatih, Şişli, Kağıthane, Pendik ve Şile ilçelerinde tespit edilen 204 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.  Polisler, Kadıköy Acıbadem Caddesi üzerindeki bir siteye girdi. Sitede arama kararı bulunan bir daireye giren ekipler arama yaptı.


AKBULUT İLE ORTAK ŞİRKETİ VAR 

Geçtiğimiz temmuz ayı sonunda Ali Akbulut'un sahip olduğu şirketlere de kayyum ataması yapılmıştı. Anılan atama kararı kapsamında, Nurettin Eroğlu'nun da ortağı iki şirkete kayyum ataması yapılmıştı.


Konu ile ilgili Eroğlu Holding'ten de açıklama yapıldı. Açıklamada, holding binasındaki aramanın kısa sürede tamamlandığı belirtilerek "


EROĞLU: HİÇBİR İLİŞKİMİZ YOK

Eroğlu Holding’in, ne soruşturmaya konu olan TUSKON ile ne de Fettullahçı Terör Örgütü’ne finans sağlayan herhangi bir kurumla ilişkisi bulunmamaktadır. Holding Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Nurettin Eroğlu TUSKON yönetiminde değildir, bu kuruluşla herhangi bir bağlantısı yoktur" denildi.


Hürriyet 



Geri Dön