24 / 04 / 2024

Aydınlı Grup yeni projeler için kolları sıvadı!

Aydınlı Grup yeni projeler için kolları sıvadı!

Güneş enerjisinden kendi elektriğini üretecek konut projesi 'Solarkent'le gayrimenkul sektörüne adım atan Aydınlı Grup, yeni projeler için de kolları sıvadı



Tekstil ve hazır giyim sektöründe 43 yıldır faaliyet gösteren Aydınlı Grup, gayrimenkul sektörüne iddialı girdi. Pierre Cardin, Cacharel, U.S. Polo Assn gibi markaları bünyesinde bulunduran Aydınlı Grup, Solarkent ile Türkiye'nin ilk güneş enerjisiyle elektrik üreten konut projesinin düğmesine bastı. İstanbul- Haramidere'de 28 bin metrekare üzerine inşa edilen Solarkent projesi, ürettiği elektrik ile ortak alanların enerji ihtiyacını kendi bünyesinde karşılayacak.

'DUBAİLİLER PEŞİMİZDE'
Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Solarkent'in 550 kilowat kurulu güçte bir enerji santraline sahip olduğunu, dünyada bu ölçekte güneş enerjisini kullanan projelerin çok sınırlı sayıda olduğunu, Türkiye'de ise hiç olmadığını kaydetti. Ne yapıyorlarsa en iyisini yapmak için çalıştıklarını söyleyen Kavurmacı, "Benzerlerimizden kendimize ayrışmayı ilke edindik. 2004 yılından beri sektörü takip ediyorduk. Krizin fırsatlar sunduğu bu dönemde, sektöre iddialı bir şekilde girdik ve bu sektörde yine iddialı işlere imza atacağız" dedi. Ömer Faruk Kavurmacı, yeni projeler için araştırmalarının devam ettiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Daha çok merkezi lokasyonlara bakıyoruz. Ayrıca, Kuveyt'ten ve Dubai'den de ortaklık teklifleri alıyoruz. Bunları değerlendireceğiz."

% 40'I SATILDI
2010 sonunda bitirmeyi planladıkları Solarkent'te hiçbir masraftan kaçınmadıklarını ve tüketiciye kaliteli evler sunmak için çabaladıklarını anlatan Kavurmacı, bu çabalarının sonuçlarını almaya başladıklarını, 2.5 ayda konutların yüzde 40'ını sattıklarını vurguladı.

'İSTANBUL EN CAZİP 5 METROPOL ARASINA GİRER'
 "İstanbul'da çok ciddi gayrimenkul yatırımları gerçekleşecek. Biz bunu yapmazsak yabancılar bunu yapacak. Zaten yurt dışından biz de dahil, inşaat firmalarına sürekli ortaklık teklifleri geliyor. İstanbul'un yükselen bir değer olduğunu herkes farkında. İstanbul'da konut olsun, ofis olsun, turistik tesis olsun tüm bunların fiyatları artacak. Gayrimenkul yatırımları açısından İstanbul, en fazla 10 yıl içinde dünyanın en cazip 5 metropolü arasına girecek."

RAKAMLARLA SOLARKENT...
 28 bin metrekare alan üzerine konumlanıyor.
 52 ila 128 metrekare arasında değişen 866 daire yer alıyor.
 31 katlı 4 bloktan oluşan projede, SPA ve sosyal tesisler bulunuyor.
 Daire fiyatları 125 bin ila 293 bin TL arasında değişiyor.
 Banka finansmanıyla 120 ay vadeye 0 faiz sunuluyor.
 Peşin alımlarda ise yüzde 25 indirim uygulanıyor.
Takvim


Geri Dön