24 / 04 / 2024

Ayhan Önal: Gökdelenle kentsel dönüşüm olmaz!

Ayhan Önal: Gökdelenle kentsel dönüşüm olmaz!

MHP Gürsu ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ayhan Önal, Bursa Büyğkşehir Belediyesi'nin çalışmalarını destekleri. Önal "Gökdelenle kentsel dönüşüm olmaz" dedi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Kentsel Dönüşümde 0,50 emsal artışı getiren ve Haziran 2017 yılına kadar başvuruları uzatmasına MHP'den açık destek geldi. Yeşil Bursa'dan, Beton Bursa'ya dönen ve her yıl 200 bin göç alan Bursa'ya, inşaat maliyetlerini yüzde 28 oranında azaltacak bir teklif metni ile mayıs 2017 Büyükşehir Belediyesi oturumuna hazırlanan MHP'li Meclis üyeleri son hazırlıklarını 1 hafta içinde tamamlayarak, Büyükşehir Divanına sunacak.

SOSYAL DÖNÜŞÜM SAĞLANMALI

MHP Gürsu ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ayhan Önal konuyla ilgili değerlendirmede bulundu. Önal, "Deprem kuşağının üzerinde iskan edilmiş olan Bursa'nın kentsel dönüşüm sürecinde, yeni gökdelen binalarla katledilmesine göz yumamayız. Mahalle bazlı kentsel dönüşümlerde çok katlı binalar imar komisyonların önüne daha çok gelmeye başladı. Hali hazırda yapılan binalar gözümüzün önünde, burada örnek vermeyelim. Binaların mevcut durumunu 2'ye 3'e katlayarak, şehircilik anlayışını değiştiremezsiniz. Kentsel dönüşümün uygulandığı yerler rantı yüksek olan batı mahalleleri. Rantsal dönüşümü sağlamışsınız, ama sosyal dönüşümü sağlayamamışsınız." şeklinde açıklama yaptı.


30-35 YILI GARANTİYE ALMALIYIZ

Önal, son 3 yıl içinde Büyükşehir Belediyesin'in yapmış olduğu çalışmalardan da örnekler vererek açıklamalarını sürdürdü. Önal, "Bakın yeni şehir stadının yeri ve imalat kalitesi tüm itirazlara rağmen dere kenarında yapıldı. Ulaşım noktasında trafik sıkışıklığının en yoğun olduğu nokta. 6 yeni bağlantı yolu ile trafik akışını 23 milyon lira gibi bir maliyetle çözmeye çalışıyorlar. Ama göreceksiniz ki; en fazla 2 yıl sonra yaptıkları yollarda trafik sıkışıklığını önleyemeyecek. Bizim kentsel dönüşümde ki çalışmamız dikey binalar yerine 8 katı geçmeyecek, 3-4 mahalleyi bir bütün içinde tutan, yatay bina mimarisi içinde kamu alanları ihtiyacı karşılayacak, yaşam alanlarından oluşuyor. Geniş yolları ile de Bursa'nın 30-35 yıllık ihtiyacını karşılamayı garantileyen bir şehir planının üzerinde çalışmalarımızın son aşamalarına geldik. Mayıs ayı içersinde Büyükşehir Belediye Meclisinde gurubu bulunan diğer partili arkadaşlarımızla da bu konuyu paylaşarak, kamuoyuna sunacağız" dedi. 


Yeni Marmara Gazetesi


Geri Dön