20 / 04 / 2024

Ayhan Yavrucu: Türkiye gayrimenkul sınavı verdi!

Ayhan Yavrucu: Türkiye gayrimenkul sınavı verdi!

Alarko Holding CEO'su Ayhan Yavrucu, Maliye Hesap Uzmanları Vakfı (HUV) tarafından düzenlenen Türkiye Ekonomisi Paneli'ne katıldı. Yavcrucu, gayrimenkul sektörünün son durumu hakkında açıklama yaptı.



Yeni Gelişmeler Işığında Türkiye Ekonomisi Paneli gerçekleşti. Alarko Holding CEO'su Ayhan Yavrucu, panelde konuştu.


Maliye Hesap Uzmanları Vakfı (HUV) tarafından düzenlenen panelde,  verimli ve gelecekte ülke ekonomisine potansiyel kazandırabilecek alanlara yatırılması gerektiği belirtildi.


Türkiye'nin gayrimenkul sektöründe çok iyi bir sınav vermediğini açıklayan Yavrucu, gayrimenkul sektörünün bir çok sektöre girdi sağladığını belirrtti.


Yavrucuk, "Kaynakların önemli bir kısmını sanayi yerine gayrimenkul sektörüne kaydırma Türkiye'nin geleceği açısından çok doğru olmamıştır." şeklinde konuştu.


Yavrucu, sözlerine şu şekilde son verdi: "Evet gayrimenkul sektörü istihdam açısından, GSMH açısından, muhtelif sektörlerden aldığı girdiler açısından bazı avantajlar sağlamıştır. Ama gayrimenkul sektörü kapasite yaratıp da bize ihracat potansiyeli getiremiyor. Bunun tek yolu sanayiyi büyütmekten geçiyor, sanayiyi büyütmek de teknolojiden geçiyor."



Dünya


Geri Dön