25 / 04 / 2024

Ayhan Yavrucu: Türkiye gayrimenkulde iyi imtihan veremedi!

Ayhan Yavrucu: Türkiye gayrimenkulde iyi imtihan veremedi!

Alarko Holding CEO'su Ayhan Yavrucu "Yeni Gelişmeler Işığında Türkiye Ekonomisi Paneli"nde konuştu. Yavrucu yaptığı açıklamada "Türkiye'nin kaynak planlaması yapması gerek" dedi.




Alarko Holding CEO'su Ayhan Yavrucu, Maliye Hesap Uzmanları Vakfı (HUV) tarafından düzenlenen "Yeni Gelişmeler Işığında Türkiye Ekonomisi Paneli"nde konuştu. Yavrucu kaynakların verimli ve gelecekte ülke ekonomisine potansiyel kazandırabilecek alanlara yatırılması gerektiğini dile getirdi.


Türkiye'nin gayrimenkul sektöründe çok iyi imtihan veremediğini dile getiren Yavrucu, gayrimenkul sektörünün bir çok sektöre girdi sağladığının tartışmasız olduğuna dikkat çekerek,  "Kaynakların önemli bir kısmını sanayi yerine gayrimenkul sektörüne kaydırma Türkiye'nin geleceği açısından çok doğru olmamıştır." açıklamasını yaptı.


Yavrucu, şunları söyledi;


"Evet gayrimenkul sektörü istihdam açısından, GSMH açısından, muhtelif sektörlerden aldığı girdiler açısından bazı avantajlar sağlamıştır. Ama gayrimenkul sektörü kapasite yaratıp da bize ihracat potansiyeli getiremiyor. Bunun tek yolu sanayiyi büyütmekten geçiyor, sanayiyi büyütmek de teknolojiden geçiyor."


Dünya


Geri Dön