29 / 03 / 2024

Ayhanlar Holding rotasını AVM, konut ve otele çevirdi!

Ayhanlar Holding rotasını AVM, konut ve otele çevirdi!

İstanbulpark'ta Formula 1 pistinin yapımını gerçekleştiren Ayhanlar Holding, inşaat sektöründe yönünü konut ve alışveriş merkezlerine çevirdi. Ahmet Tayfur, iki yıl önce Bandırma'da başladıkları 'Liman AVM, otel, belediye hizmet binası ve iş merkezi' komp



Şirketin Genel Koordinatörü Ahmet Tayfur, bu amaçla iki yıl önce Bandırma'da başladıkları 'Liman AVM, otel, belediye hizmet binası ve iş merkezi' kompleksinde sona geldiklerini söyledi. Özellikle konuta odaklanan şirket, gelecek yıl İstanbul Kartal'da 1.000 konutluk bir projeye başlayacak. Projenin 30 ayda tamamlanması planlanıyor. Şirket ayrıca Tuzla'da da 'bir ilk' sayılabilecek 'AVM-konut' projesi için yer araştırıyor. Ahmet Tayfur, "Çılgın projeler,  İzmir  yolu, üçüncü köprü, Anadolu'daki çılgın projeler... Türkiye 5 yıl içinde çok güzel olacak. Biz de bu gelişme ve dinamizme ayak uydurmaya çalışıyoruz." dedi.

İstanbul Avrupa yakasından ziyade Anadolu yakası ile Anadolu'da konut ve AVM yapacaklarını belirten Tayfur, "Çünkü İstanbul'da arsa bitti. Burada metrekare fiyatları 200 dolar iken Anadolu'da 10-15 dolar seviyesinde. Biz sadece Kartal, Pendik, Gebze, Tuzla civarlarında şu an proje yapıyoruz." diye konuştu. Şirket, Gebze'nin en elit konutları sayılan 450 daireli Güzeltepe Konutları'nı inşa etmişti. Ardından Bandırma'da 40 milyon dolar maliyetle 'Liman AVM, otel, belediye hizmet binası ve iş merkezi' inşasına başladı. Ahmet Tayfur, "Bandırma'da işe kriz yılı 2009'un başında başladık. Alışveriş merkezi için tereddüt ediyorduk fakat 2010'da piyasaların açılmasıyla yüzde 90 doluluğa ulaştık." dedi. Şirket Liman AVM için aralarında Kipa, Tekzen, Teknosa, Arçelik, English Home, LCW, Flo, Kiğılı'nın bulunduğu 55 marka ile anlaşma sağladı. Güvenlik çalışanı, temizlikçi ve servis elemanları ile birlikte inşa ettikleri Liman AVM'de çalışan sayısının 1.000'i bulacağını belirten Tayfur, şu an devam eden inşaatta da 250 kişinin istihdam edildiği bilgisini verdi. Ayhanlar Holding bünyesinde 5 şirket faaliyette. Gebze-Adana-Tarsus, Akhisar-Balıkesir, Bandırma-Gönen ve Edremit-Altınoluk yollarını inşa eden şirket, yılda 300 bin metreküp hazır beton üretiyor. Keza yılda 3 milyon ton agrega üretimi yaparken, 1 milyon ton da asfalt imal ediyor.

RAKAMLARLA AYHANLAR HOLDİNG

2009 ciro 118 milyon lira

2010 ciro 150 milyon lira

2011 ciro hedefi 200 milyon lira

Çalışan sayısı 650

2010 yatırım tutarı 20 milyon dolar

2011 yatırım tutarı 20 milyon dolar
Zaman


Geri Dön