25 / 04 / 2024

AYİD Belediye Başkanlarıyla bir araya geldi!

AYİD Belediye Başkanlarıyla bir araya geldi!

İnşaat sektörünün nabzını tutan AYİD, “Yerel Yönetimlerle Buluşuyor” başlığı altında 5 Mayıs Salı günü Büyük Kulüp’te Kartal Belediye Başkanı, Ümraniye Belediye Başkanı, Üsküdar Belediye Başkanı ve Adalar Belediye Başkanı ile bir araya geldi.



İnşaat sektöründeki sorunlara çözüm üretmek ve özellikle doğru bir kentsel dönüşüme yön vermek için kurulan AYİD (Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği), 5 Mayıs Salı akşamı Büyük Kulüp’te yerel yönetimlerle bir araya geldi. “AYİD, Yerel Yönetimlerle Buluşuyor” başlığı altında gerçekleşen gecede, kentsel dönüşüm, iş güvenliği ve enerji verimliliği yerel yönetimlerle birlikte mercek altına alındı. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Ümraniye Belediye Başkanı Haşan Can, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Adalar Belediye Başkanı Atilla Türkmen, Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü’yle birlikte AYİD yönetim kurulunun ve dernek üyesi 250 inşaat firması sahibi de gecede hazır bulundu. Gecenin açış konuşmasını AYİD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sadıkoğlu yaparken, toplantının moderatörlüğünü ise AYİD kurucu üyesi Şeref Ekşi üstlendi. Mehmet Sadıkoğlu yaptığı açış konuşmasında, “Kentsel dönüşümün kalbinin attığı Anadolu yakasını yerel yönetimlerle birlikte bir bütün olarak ele almalıyız. Anadolu yakasının doğru bir şehircilik anlayışıyla inşa etmemiz, gelecek nesiller açısından çok önemli. Bu yüzden bugün davetimize katılan sayın belediye başkalarımıza, kaymakamlarımıza, ilçe emniyet müdürlerimize, hocalarımıza ve dernek üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.


AYİD’den enerji verimliliği için büyük adım


Kartal Belediye Başkanı, Ümraniye Belediye Başkanı, Üsküdar Belediye Başkanı ve Adalar Belediye Başkanı’nın söz aldığı gecede, belediyelerdeki ruhsat sıkıntıları gündeme getirilirken, gecenin diğer önemli bir maddesi de iş güvenliği konusu oldu. Şantiyelerin daha sıkı denetlenmesi yerel yönetimlerden istenirken, AYİD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sadıkoğlu da kendi üyelerinin inşaatlarının dernek tarafından denetlenerek bir otokontrol sistemi kurulacağının altını çizdi. Prof. Dr. Karaosmanoğlu ve Dr. Duygu Ertem de enerji verimliliği konusunda belediyelere ve inşaat müteahhitlerine neler düştüğünü anlattı. AYİD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sadıkoğlu, şu an enerji verimliliği üzerinde çalıştıklarını ve önümüzdeki yıl, AYİD üyelerinin inşaatlarında enerji kaybını minimuma indirecek inşaat malzemelerini kullanmalarının zorunlu hale getirileceğini belirtti.



Geri Dön