20 / 04 / 2024

Ayıplı konut ihtarname örneği!

Ayıplı konut ihtarname örneği!

Kendisine konutun ayıplı olarak teslim edildiğini tespit eden tüketicinin derhal durumu satıcıya iadeli taahhütlü mektup ya da noter ihtarnamesi ile bildirmesi gerekiyor. İşte ayıplı konut ihtarname örneği..



Ayıplı konut ihtarname örneği!

Ayıplı konut ile karşılaşan tüketici derhal durumu satıcıya iadeli taahhütlü mektup veya noter ihtarnamesi ile bildirmesi gerekiyor.


Ayıplar için malın tüketiciye tesliminden itibaren 30 gün içerisinde “ayıp ihbarının” yapılması gerekiyor. Ancak, “gizli ayıp” olarak nitelenebilecek ayıplarda (kullandıkça veya sonradan ortaya çıkan veya bir profesyonel örneğin bir inşaat mühendisi veya bir mimarın incelemesi ile bulunabilecek nitelikte ayıplar) zamanaşımı süresinin sonuna kadar dava açılabilmektedir. Ayıplı konutta zamanaşımı süresi 5 yıldır. 


Buna karşın satılan konutun ayıbı tüketiciden, satıcının ağır kusuru veya hile ile gizlenmişse zamanaşımı işlemiyor. Ayıplı konut ihtarname örneği aşağıda yer alıyor.


İHTARNAME


İHTAR GÖNDERİLEN

MUHATAP    : ………………………………………………………

ADRESİ     :…………………………………………………………………………..


İHTARI GÖNDERENİN

ADI ve SOYADI       :……………………………………………………

ADRESİ         :…………………………………………………..


   

Firmanızdan ……/……/20…… tarihinde ……………………TL. bedelli ………………… …………………………………….konutu satın aldım.Ancak aldığım konutun ……………………………… hataları ve eksikleri nedeni ile ayıplı olmasından dolayı yararlanamadım. Bu nedenler konutlarınız, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesi gereği ayıplı mal kabul edilmektedir.


Yukarıda belirtmiş olduğum nedenlerden ötürü, 4077 sayılı Kanun’un 4.Maddesi gereğince ürünün fatura üzerindeki bedelinin tarafıma iade edilmesini/yeni ve ayıpsız olanı ile değiştirilmesini; aksi takdirde Yasal yollara başvuracağımı ihtaren bildiririm.


Gereğini dilerim.


İhtarı Gönderenin :

Adı ve Soyadı           :…………………………………….

İmza                          :



Ayıplı konut tespit davası!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön