24 / 04 / 2024

Aylin Tahincioğlu Anadolu Hisarı 'ndaki yalısının kapılarını açtı!

Aylin Tahincioğlu Anadolu Hisarı 'ndaki yalısının kapılarını açtı!

Aylin ve Özcan Tahincioğlu çifti Anadolu Hisarı"ndaki yalılarının kapısını Elle Decor dergisine açtı. Loft stili yaşam alanlarını çıkış noktası olarak ele alan ev sahipleri sanatla iç içe geçen bir yaşamın kendilerine keyif verdiğini söylüyor



Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu ile eşi ˜VE Restoran" sahibi Aylin yalıya altı yıl önce taşınmış. Modern tarza sahip yapının en büyük özelliği, tam cepheden Rumeli Hisarı"nın teatral görünümünü seyretmesi. Yaklaşık bin metrekare kullanım alanına sahip üç katlı yalının üç farklı bölüme sahip bir salonu, mutfağı, beş ayrı yaşam odası, rıhtımı ve bir de arka bahçesi bulunuyor.

œSadece makyaj yaptık

Evin tüm iç mimarisiyle Luce     Mobilya&Dekorasyon sahibi Birsel Toros ilgilenirken, dekorasyonda ev   sahibesi Aylin Tahincioğlu ve Birsel Toros düetine rastlıyoruz. œBuraya ilk taşındığımzda her şey çok klasikti. Mermer hariç tümünü yeniledik ama yıkım-döküm işlemi olmadı. Biz sadece makyaj yaptık. Brüt beton hissini veren sıva duvar uygulaması yenilikler arasında. şžu an mevcut olan atmosfer, taşındıktan sonra tasarladığımız ikinci dekorasyonumuz. Bu defa amacımız, modern ve özgün bir dekorasyon yaratmaktı.   Konforumuzu ön planda tutarak, her şeyi, ailece rahat ve keyifli vakit geçirmek üzere planlayıp uyguladık. Örneğin, salondaki home entertainment bölümünde sadece TV yok, oğlumuz da bizimle burada olsun diye playstation kurduk. Özellikle salonu, bir aile odası yapmak istedik diyerek anlatmaya başlıyor: œEvi dekore ederken New York, oradaki loft"lar ve loft kapıları çıkış noktamız oldu. Bu tarz her zaman sevdiğim ve beni çeken bir stil. Belki de New York"ta büyümem beni bu şekilde etkiledi. 
Aksesuar seçimleriyle Aylin Tahincioğlu bizzat   ilgilenmiş. œDekorasyon benim için çok önemli. Sanatla iç içe bir yaşam bize keyif veriyor. Ev benim için her şeyden kaçış demektir diyor.

Sanat tutkusu ön planda
Genel atmosferinde yalın bir renk paletini taşıyan ev,   sanat eserleri sayesinde canlı tonlarla hareketleniyor. ˜Her zaman brüt betonun verdiği griliği çok beğenmişimdir. Bir de çağdaş sanat eserleriyle bu tip duvarlar çok güzel duruyor. Belki de loft fikrine geri dönüşümün nedeni bu diyor Aylin Tahincioğlu. Evin ve sanat eserlerinin aydınlatmaları spotlarla çözülürken yemek bölümünde özel bir avize göze çarpıyor. Ev adeta çağdaş bir sanat ve tasarım galerisini andırıyor. çoğunlukla Türk sanatçılarının eserlerinin sergilendiği mekan, ev sahiplerinin sanata olan tutkusunu açıkça gözler önüne seriyor.
Yapım: Rana Korgül/Milliyet Cadde


Geri Dön