25 / 04 / 2024

Ayşe Doğan'dan Romanlara TOKİ müjdesi!

Ayşe Doğan'dan Romanlara TOKİ müjdesi!

Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan, “Gece kondu önleme planı kapsamında hazineye ait yerler belediyelere devredilerek Roman vatandaşlara TOKİ tarafından konut yapılacak” dedi.



SİVİL Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan, Çerkezköy Romanlar Derneği’ni ziyaret etti. Doğan, “Gece kondu önleme planı kapsamında hazineye ait yerler belediyelere devredilerek Roman vatandaşlara  TOKİ  tarafından konut yapılacak” dedi.


AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan, AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay ve teşkilat üyeleriyle birlikte Çerkezköy’de ikamet eden Roman vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Dt. Ayşe Doğan, “Sizlerin sorunlarını, isteklerini Roman Dernekleri Federasyonu ile yaptığımız toplantıda not ettik. Bizler de Meclis’te not ettiğimiz hususlar üzerinde çalışmalar yaptık. Özellikle eğitim, sağlık ve konut anlamında ciddi sıkıntılar yaşadığınızı tespit ettik. Biz sizlerin her zaman yanındayız, sizleri bu sıkıntılardan kurtaracak paketimiz önümüzdeki günlerde açıklanacak.” dedi. Dt.Ayşe Doğan, “İçişleri Bakanlığımız tarafından belediyelere sunulan iç göç yasası, gece kondu önleme planı kapsamında hazineye ait yerler belediyelere devredilerek Roman vatandaşlara TOKİ tarafından konut yapılacak. İlçe belediyelerimiz ile çalışmalarımız sürüyor.” dedi. Doğan “Geçtiğimiz günlerde duyduğum bir konu gerçekten moralimizi çok bozdu. Sizlerin de bilmesi gereken bir durum var ki, ‘Saroz’ ve ‘Romfo’ isimli gruplar Roman kökenli olduklarını söyleyerek provokasyon yapıyor. Ayrıca Meclis içerisinde de PKK’ya destek veren bir grup var. Sizlerden ricam sizleri kullanarak provokasyon içerisinde olanlara karşı gençlerimizi ve çocuklarımızı koruyalım.” diyerek Roman vatandaşlarımıza seslendi.


ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan son olarak Roman vatandaşlarımıza şu mesajı verdi; "Roman vatandaşlarımızın sorunları ilk defa Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2009 yılında ele alınmıştır. O günden bugüne birçok çalışmalarımız oldu. Halen de çalışmaya devam ediyoruz. Her zaman Roman kardeşlerimizle birlikteyiz. 2023 Türkiye'sini hep birlikte inşa edeceğiz." dedi.


Devrim Gazetesi


Geri Dön