19 / 04 / 2024

Ayşe Karademir kimdir?

Ayşe Karademir kimdir?

Mimar Ayşe Karademir kimdir? Ayşe Karademir, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Mimar Ayşe Karademir, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Ayşe Karademir...



Ayşe Karademir kimdir?

Ayşe Karademir, İstanbul’da doğdu, Çengelköy’de büyüdü ve 1994 ten beri Anadolu Hisarı’nda yaşıyor. Kandilli Kız Lisesi’ndeki öğrencilik yıllarında; matematik, geometri ve resim dersine olan merakı mimar olmasında en büyük etkendir. 


Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ndeki Lisans eğitiminden sonra aynı çatı altında iki yıllık Yüksek lisans eğitimi aldı ve Restorasyon uzmanı oldu.Yeni adı ile Mimar Sinan Üniversitesi olan okulunun ilk mezunlarındandır.


Ancak kendisini her zaman Akademi’li olarak tanımladı.Yüksek lisans yaptığı 1984- 1986 yılları arasında hem Bayındırlık Bakanlığı tarafından açılan Mimari yarışmalara katılarak derece ve mansiyonlar aldı; hem de Burdur, Kuruçay höyüğündeki Neolitik kazıda Prof.Dr. Refik Duru nun kazı mimarlığını 1991 yılına kadar yaparak arkelojik toz yuttu.Bu deneyimler kendisine meslek hayatındaki titiz, araştırmacı ve koruyan kimliğini kazandırdı. 


Eski eserlere olan koruyan ve kollayan merakında Boğaziçi’nde büyümüş ve yaşamakta olduğunun etkili olduğunu düşünmektedir. 1984 yılında henüz yüksek lisans öğrencisi iken sınıf arkadaşı Mimar Süreyya Saruhan ile kurduğu mimarlık ofisinde keyifle çalışmaya devam ediyor.





Geri Dön